Foto: Kadrs no video

Lielu vilšanos svētdien Parīzes paralimpisko spēļu maratona skrējienā piedzīvoja spāņu skrējēja Elēna Kongosta, kurai dažus metrus pirms finiša tika liegta iespēja iegūt bronzu.

Maratona sacensībās T12 medicīniskās grupas ietvaros, kur sacenšas cilvēki ar redzes traucējumiem, 36 gadus vecā Kongosta piedalījās kopā ar savu pavadoni Miju Karolu Brugeru. Spāniete, uzstādot personīgo rekordu (3:00:48), finišu sasniedza trešajā vietā, taču īsi pirms finiša viņa atlaida pavadoņa virvi, kas ir pret paralimpiskajiem noteikumiem.

Virvi Kongostai nācās atlaist, jo Brugeram pašā finišā kājās piemetās krampji. Kaut arī virve bija atlaista tikai uz īsu brīdi, tiesneši sportistei piešķīra diskvalifikāciju, bet bronzu ieguva ceturtajā vietā finišējusī japāniete Misato Mičišita.

"Gribu, lai visi zina, ka es neesmu diskvalificēta par krāpšanos, bet sava cilvēciskuma un instinkta dēļ, jo palīdzēju cilvēkam, kurš krīt," sarunā ar mediju "Marca" teica Kongosta. "Godīgi sakot, esmu satriekta, jo medaļa bija mana. Nākamais sportists bija trīs minūšu attālumā no manis, tāpēc tā bija vienkārši refleksīva darbība, lai pieķertos cilvēkam, kurš krīt tev blakus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!