Foto: Publicitātes foto

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova pēc uzvaras Latvijas čempionāta pludmales volejbolā posmā "Saulkrastu Kokteilis" uzteica skatītāju atbalstu tribīnēs, kas palīdzēs sagatavoties Parīzes olimpiskajās spēlēs gaidāmajam skaļumam tribīnēs, spēlētāju LTV7 tiešraidē citē Latvijas Volejbola federācija.

Jau ziņots, ka sestdien Saulkrastos turnīra galvenās favorītes Graudiņa un Samoilova finālā ar 2-0 (22:20, 21:15) pārspēja lietuvietes Moniku Paulikieni un Aini Raupelīti (2.).

"Spēles laikā iedomājos, ka ir labi, ka ir tik skaļš, jo Parīzē būs tāpat. Kas to būtu domājis, ka Saulkrasti ir tik lieliska sagatavošanās Parīzei?" pēc fināla LTV7 tiešraidē teica Graudiņa.

"Bija diezgan skaļš, un iedomājos, ka olimpiskajās spēlēs, kad tribīnēs būs 14 tūkstoši skatītāju, būs vēl skaļāk. Un mums šī ir laba pieredze," uzsvēra Samoilova.

Viņa, komentējot finālu, uzteica pretinieces, kuras "ir cīnītājas, viņām ir labas serves, Raupelītei ir labs bloks. Nebija viegli".

Bronzas medaļu spēlē Anete Namiķe/Anija Ozoliņa (6.) ar 0-2 (16:21, 12:21) zaudēja polietēm Kingai Vojtašikai un Katažinai Kocjolekai (3.).

"Man personīgi trešajā spēlē šodien nebija viegli. Pret tādām komandām kā polietes koncentrācija ir jāsaglabā visā spēlē. Ir prieks, ka tikām četriniekā, un šīs divas pēdējās spēles ir vērtīga pieredze," pēc spēles teica Namiķe.

"Varējām vairāk," piebilda Ozoliņa.

Vīriešu turnīra finālā Edgars Točs/Jānis Šmēdiņš (7.) ar 2-0 (21:16, 21:15) pieveica Aleksandru Samoilovu un igauni Martu Tīsāru (3.).

"Bija labi. Spēles plāns bija zināms. Galvenais bija pašiem tikt galā ar punktu gūšanu pēc serves uzņemšanas. Domāju, ka labi izpildījām plānu," pēc fināla teica Šmēdiņš.

Viņš uzteica pārinieku par labo darbību blokā, kas neļāva uzbrukumā izpausties Samoilovam, kurš bija spiests vairāk izpildīt māņu sitienus.

"Samoilovs bija visvecākais kortā, un mums tas bija jāizmanto," saka Šmēdiņš, piebilstot, ka vienubrīd pāriniekam ir ierosinājis, ka varbūt jāuzservē pa Tīsāru, taču Točs ieteica līdz galam servēt pa Samoilovu.

Savukārt spēlē par trešo vietu zviedri Elmers Andešons/Jākobs Heltings Nilsons (6.) ar 2-1 (21:14, 19:21, 15:13) pārspēja pagājušā gada uzvarētājus Anglijas pludmales volejbolistus Hoakinu un Havjeru Beljo (2.).

"Labi spēlējām pirmajā setā. Otrajā varbūt nerādījām labāko sniegumu, bet trešajā atspēlējāmies," mača gaitu komentēja Andešons.

Vīriešu konkurencē bija pieteikti 43, bet sieviešu - 30 pāri. Vīrieši visu turnīru aizvadīja Saulkrastos, bet sievietes kvalifikācijas turnīru aizvadīja Rīgā.

Šosezon Latvijas čempionātā "DEPO Open 2024" pludmales volejbolisti sacenšas četros posmos un finālā. Visos posmos izšķirīgās spēles notiek ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, visos posmos, izņemot finālu, kā viesi ir aicināti piedalīties arī spēlētāji no citām valstīm. Turklāt jūlija vidū Cēsīs Latvijas čempionāta ietvaros vīrieši sacentīsies arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) otrajā posmā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!