Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spāņu leģendārais tenisists Rafaels Nadals atsaucis savu dalību Eiropas komandas sastāvā Leivera kausa izcīņā, tādējādi pastiprinot runas par izcilā sportista profesionālās karjeras noslēgumu.

Nadals pagājušā gada janvārī Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā trīs setos zaudēja Makenzijam Makdonaldam. Pēc tam Nadals paziņoja, ka vajag sadziedēt dažādus savainojumus, bet pagājušā gada vasarā 22 "Grand Slam" turnīru uzvarētājam veica gurna operāciju. Šogad Nadals atgriezās kortā, tomēr spēlēja neregulāri.

Eiropas komandas sastāvā Nadalam nākamnedēļ Berlīnā bija jāspēlē Leivera kausā pret pārējās pasaules vienību. Tomēr Nadals nepiedalīsies turnīrā, neminot dalības atsaukšanas iemeslus, vien norādot, ka "ir citi spēlētāji, kuri var palīdzēt komandai gūt uzvaru". Pagaidām nav zināms, kas spēlēs Nadala vietā.

Līdz ar Nadala dalības atsaukšanu pieaugušas runas par viņa karjeras noslēgumu. Lai gan spānis tieši nav teicis, tomēr intervijās ļāvis noprast, ka šī ir pēdējā karjera profesionālajā tenisā. Šosezon viņš piedalījies tikai vienā "Grand Slam" turnīrā – savā iemīļotajā Francijas atklātajā čempionātā, kur izstājās jau pirmajā kārtā.

Vasarā Nadals spēlēja Parīzes olimpiskajās spēlēs un bija viena no sacensību spožākajām zvaigznēm, piedaloties arī atklāšanas ceremonijā, nesot olimpisko lāpu. Parīzes olimpiskajās spēlēs vienspēlēs Nadals otrajā kārtā piekāpās vienam no saviem mūžsenajiem pretiniekiem Novākam Džokovičam, kurš vēlāk kļuva par olimpisko čempionu, bet dubultspēlēs ar Karlosu Alkarasu tika līdz ceturtdaļfinālam.

Pēc zaudējuma dubultspēlēs Nadals atkal divdomīgi izteicās, ka viņš no sirds izbaudīja spēli, pat ja tā bija viņa pēdējā karjerā. "Skatītāji neslēpa mīlestību pret mani un atbalstīja katru sekundi, un tas ir super, super forši to izjust. Nezinu, kas būs tālāk, bet ja šī bija pēdējā reize [kortā], es to izbaudīju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!