Foto: AFP/Scanpix
Kādreizējā Francijas atklātā tenisa čempionāta fināliste Sāra Erani pēc aizliegto vielu konstatēšanas organismā saņēmusi divu mēnešu diskvalifikāciju, pirmdien pavēstīja Starptautiskā Tenisa federācija (ITF).

Februārī veiktās analīzēs sportistes organismā konstatēta aizliegtā viela letrozols, ko ikdienā izmanto krūts vēža ārstēšanai, tomēr ar to var slēpt arī citas aizliegtās vielas.

Kā skaidrojusi Erani, viņas māte pašlaik veic ārstēšanās kursu pēc krūts vēža ārstēšanās un viņa uzņēmusi pārtiku, kurā bija atliekas no letrozola.

ITF atzinusi, ka Erani vaina ir neliela, tāpēc viņai piešķirta salīdzinoši īsa divu mēnešu diskvalifikācija un oktobra sākumā viņa varēs atgriezties kortā.

Tāpat Erani zaudēs ranga punktus un naudas balvas, ko nopelnījusi kopš 7. jūnija. Sportistei par pozitīvajām analīzēm tika paziņots jau aprīlī, tomēr viņai tika ļauts turpināt spēlēt un vēl pagājušajā nedēļā Erani pārvarēja vienu kārtu WTA turnīrā Vašingtonā.

Erani "French Open" turnīra finālā spēlēja 2012. gadā, bet gadu vēlāk viņa pasaules rangā pacēlās līdz piektajai pozīcijai. Tomēr šobrīd 30 gadus vecā atlēte ir vien 98. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!