Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dopinga lietošanā pieķerts pazīstamais ASV bokseris Raiens Garsija, kurš vēl pirms pāris nedēļām pieveica Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu otrajā vieglajā svarā Divainu Heniju, vēsta ESPN.

ESPN rīcībā nonākušie dokumenti liecina, ka pozitīvas bijušas pirms šīs cīņas ņemtās analīzes. Viņa organismā konstatēta sniegumu uzlabojošā viela ostarīns un steroīds 19-norandrosterons, kas ir nandrolona metabolīts.

Tagad Garsija desmit dienu laikā var apstrīdēt analīžu rezultātus un pieprasīt B parauga atvēršanu. Sportā ļoti reti ir gadījumi, kad B proves analīzes atšķiras un sportists tiek attaisnots.

"Ikviens zina, ka es nekrāpjos. Nekad neesmu lietojis steroīdus... Es pat nezinu, kur dabūt steroīdus... Es tik tikko lietoju uztura bagātinātājus. Lieli meli, es sadevu viņam [Divainam Henijam] pa pakaļu," sociālajos tīklos publicētajā video izsakās 25 gadus vecais ASV bokseris.

Leģendārā boksera Oskara De La Hojas pārstāvētā organizācija "Golden Boy Promotions", kas pārstāv Garsiju, savā paziņojumā norādīja, ka tā sadarbojas ar Garsijas komandu, lai "noteiktu, kā tas varēja notikt". "Raiens ir sniedzis vairākus paziņojumus, noliedzot apzinātu aizliegto vielu lietošanu, un mēs viņam ticam," teikts "Golden Boy Promotion" paziņojumā.

25 gadu vecais Garsija martā trīs reizes uz dēļiem nolika Heiniju un vēlāk uzvarēja pēc punktiem, tomēr neieguva WBC čempiona jostu, jo svēršanās brīdī Garsija neiekļāvās svarā. Tagad šīs cīņas rezultāts tiks atcelts, ja vien B proves rezultāts izrādīsies negatīvs.

Pasaules boksa jaunās paaudzes spožākā zvaigzne Garsija profesionālajā karjerā aizvadījis 26 cīņas, piedzīvojot tikai vienu neveiksmi. 20 no 25 uzvarām amerikānis guvis, pretinieku nokautējot. Pirms tam amatieru boksā viņam bija iespaidīgi rezultāti – 15 ASV čempiona tituli, 215 uzvaras un tikai 15 zaudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!