Foto: Romāns Kokšarovs / LOK

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas vēlēšanu sesijā, kurā par jauno LOK prezidentu olimpiešu saime izvēlējās Raimondu Lazdiņu, ik pa laikam mainījās balsojuma dalībnieki un mandātu īpašnieki. Lai gan LOK statūtos nav atrunāta mandāta maiņa jau ĢA laikā, LOK problēmu nesaskata un, visticamāk, ĢA vēlēšanu sesijas leģitimitāte netiks apšaubīta.

Savukārt otrs iespējamais pārkāpums ir jau daudz nopietnāks. Ilggadējais LOK individuālais loceklis ar balstiesībām, pieredzējušais sporta žurnālists un viens no LOK atjaunotājiem Dainis Caune šoreiz netika ievēlēts par LOK individuālo locekli, līdz ar to zaudēja balstiesības. Tomēr LOK ĢA otrajā daļā viņš cēla augšā mandātu un piedalījās balsošanā. ĢA laikā uz jautājumu, kā viņš ticis pie mandāta, Caune norādīja, ka to viņam nodevis Ansis Dāle, kurš neilgi pirms LOK prezidenta vēlēšanām pēc savas uzstāšanās atsauca savu kandidatūru. Interesanti, ka arī Dālem nemaz nebija mandāta vēl ĢA dienas rītā un pie tā viņš tika neilgi pirms ĢA sākuma, pēkšņi kļūstot par Latvijas Burāšanas savienības deleģētu pārstāvi. Un tikai vēlāk mandāts no Dāles nonāca pie Caunes – dienas laikā vienam mandātam bija trīs dažādi īpašnieki.

Savukārt Latvijas Futbola federāciju (LFF) sākotnēji ĢA pārstāvēja tās prezidents Vadims Ļašenko un viens no viceprezidentiem Sergejs Kovaļovs. LOK Izpildkomitejas vēlēšanu laikā viens no LFF mandātiem bija jau cita federācijas viceprezidenta, Rīgas Domes deputāta Olafa Pulka (JV) rokās, jo viņš kandidēja uz vietu izpildkomitejā un vēlēšanu brīdī viņam bija jābūt klātesošam ar leģitīmu mandātu, kā to paredz LOK statūti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!