Foto: Latvijas modernās pieccīņas federācija

Latvijas modernās pieccīņas sportiste Kateržina Krejčī noslēgusi karjeru, apstiprināja Krejčī.

Krejčī norādīja, ka galvenais iemesls sportistes karjeras noslēgšanai ir pērn gūtais savainojums, no kura atgūties bijis pārāk sarežģīti.

"Pirms gada bija nopietna trauma - kājas augšstilba stresa lūzums. Darīju visu, ko varēju, lai atgrieztos sportā, bet uz šo olimpisko sezonu nepaspēju sagatavoties tādā pašā līmenī kā pirms traumas," skaidroja Krejčī.

Viņa šosezon startēja pirmajā Pasaules kausa posmā, kurā nekvalificējās pusfinālam. "Nostartēju pirmajā Pasaules kausā, kas bija diezgan neveiksmīgs, tas nebija tāds līmenis kā pirms traumas. Pēc tam es saslimu uz pārējiem Pasaules kausa posmiem un tad arī bija skaidrs, ka es nepaspēšu kvalificēties olimpiskajām spēlēm," norādīja Krejčī.

Krejčī arī izcēla, ka šīs būs pēdējās olimpiskās spēles, kurās modernā pieccīņa sastāvēs no paukošanas, 200 metru peldēšanas, jāšanas un apvienotās skriešanas un šaušanas disciplīnas.

"Pieccīņā arī ir tāda situācija, ka šīs ir pēdējās olimpiskās spēles, kurā ir jāšana. Nākamajā Olimpiādē būs jau pavisam cita disciplīna - šķēršļu trase. Es nolēmu, ka negribu īsti turpināt ar jauno disciplīnu, gribu pievērsties vairāk mācībām. Tagad studēju Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā maģistrantūrā un, iespējams, gribu tur arī turpināt doktorantūrā. Gribu sākt jaunu karjeru," teica Krejčī.

Čehijā dzimusī sportiste kopš 2019.gada dzīvo Latvijā, bet kopš 2021.gada viņa sacensībās pārstāvēja Latviju. Viņa 2021.gadā Eiropas čempionātā modernajā pieccīņā U-24 kategorijā izcīnīja bronzas medaļu.

Pirms diviem gadiem Krejčī tika uzņemta Latvijas pilsonībā. Sportiste apguvusi latviešu valodu un to lieto arī saziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!