Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV bokseris Raiens Garsija aprīlī sarīkoja pamatīgu teātri, kad viņš pirms cīņas ar Devinu Heiniju izcēlās ar savu brīžiem satraucošo un vērotājiem neērto uzvedību, tomēr tas viss noslēdzies ar to, ka viņam piespriesta diskvalifikācija par aizliegto vielu lietošanu.

Jau ziņots, ka aprīlī Garsija 12 raundu cīņā ar dalītu tiesnešu vērtējumu pārspēja Heiniju, izcīnot savu 25. uzvaru 26 cīņās. Lai arī šī cīņa bija paredzēta par Pasaules boksa padomes (WBC) čempionu titulu, tomēr Garsija pārsniedza noteikto svaru, tāpēc viņš vairs par čempionu jostu cīnīties nevarēja.

Vēlāk parādījās baumas par to, ka Garsijam bijušas arī pozitīvas dopinga analīzes, tomēr viņš savu vainu noliedza. Ņujorkas štata Sporta komisija jūnijā vēlreiz izskatīja visu analīžu datus, bet tagad ar Garsiju panākta vienošanās par lietas noslēgumu un soda apmēru.

Garsijam piespriesta gadu ilga diskvalifikācija, sākot no 20. aprīļa, kad risinājās viņa duelis pret Heiniju. Līdz ar tomcīņas iznākums tagad oficiāli mainīts uz "bez uzvarētāja".

Tādējādi Garsija neizcīnīja savu 25. uzvaru karjerā, bet Heinijs nepiedzīvoja savu pirmo zaudējumu, saglabājot perfektu bilanci 31 uzvara 31 cīņā.

"Es vēlos pateikties komisijai un līdzjutējiem, kuri stāvēja man blakus visa šī procesa laikā," intervijā ESPN sacīja Heinijs. "Fakti ir fakti, un mēs šajā cīņā nebijā līdzvērtīgā pozīcijā. Priecājos, ka varēju saņemt taisnību par notikušo."

Savukārt Garsijas pārstāvji turpināja noliegt to, ka Garsija būtu apzināti lietojis aizliegtās vielas, lai uzlabotu viņa sniegumu.

"Raiens ar savu juridisko komandu ir atrisinājis šo problēmu un stingri pieturās pie savas patiesības – viņš nekad ar nolūku nav lietojis nevienu aizliegto vielu," teikts Garsijas komandas paziņojumā, kas sniegts ESPN. "Tas vienkārši nav viņa dabā... Fani vienmēr atcerēsies viņa sniegumu pret Heniju kā meistarklasi, un tas nekad netiks izdzēsts."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!