Foto: Kadrs no video

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis piektdien oficiāli debitēja pasaules rallija čempionātā (WRC), "shakedown" ātrumposmā četros braucienos pakāpeniski uzlabojot rezultātu, līdz uzrādīja piekto ātrāko rezultātu.

"Orlen 80th Rally Poland" iesākās "shakedown" ātrumposmu, kurā piloti var izmēģināt savas mašīnas regulējumus un iesildīties ātrumposmiem. Piloti šajā ātrumposmā var doties vairākas reizes.

Sesks ar "M-Sport Ford" sagatavoto "Puma Rally 1" automašīnu Polijas rallija grants ceļos testa ātrumposma pirmajā piegājienā pavadīja divas minūtes un 23,2 sekundes, kas tobrīd bija piektais ātrākais rezultāts. Ar katru nākamo braucienu viņš savu rezultātu uzlaboja – 2:18,9, 2:16,5 un 2:15,0.

Ātrāko rezultātu sasniedza igaunis Ots Tanaks ("Hyundai), kurš veica trīs braucienus un labākajā sasniedza laiku 2:12,5 minūtes. Viņa komandas biedrs Tjerī Nevils ierindojās otrajā vietā, būdams 0,7 sekundes lēnāks, bet trešais bija Adriens Furmo ("M-Sport Ford"). Priekšā Seskam bija arī Andreass Mikelsens ("Hyundai").

Savukārt aiz latvieša palika pagājušās sezonas čempiona Kalle Rovanpera un brits Elfins Evanss (abi "Toyota Gazoo Racing").

"Protams, šis ir neticami. Pat skaņa bija neticama," uzreiz pēc finiša intervijā WRC žurnālistei sacīja Sesks. "Bijām piesardzīgi, jo joprojām mācāmies. Mašīna ir apbrīnojama. Es saprotu, cik daudz tā ir spējīga izdarīt. Šajā rallijā mēs sapratīsim vēl vairāk, uz ko spējīga šī mašīna."

Seska debijas sacensībās viņa "Ford Puma" automašīna nav aprīkota ar hibrīdtehnoloģiju.

Pirmais ātrumposms Polijas rallijā risināsies ceturtdien pulksten 20.00, kad WRC automašīnas trauksies Mikolajku autodromā. Nedēļas nogalē komandas jau aizvadīs pilnas sacensību dienas.

Sesks/Francis ir pirmā ekipāža, kura saņēmusi "WRC Promoter GMBH" un "M-Sport Ford" atbalstu līdzdalībai jauno talantu programmā, kas veicina pāreju no "Rally 2" klases uz "Rally 1" jeb augstāko līmeni WRC.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!