Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Jau pēc nepilna mēneša – 26. jūlijā – Parīzē svinīgi atklās XXXIII Vasaras olimpiskās spēles. Latvijas komandas oficiālais dalībnieku sastāvs būs zinām jūlija otrajā nedēļā, bet šobrīd nav skaidrības par Latvijas delegācijas vadītāju.

Jūnija sākumā pārliecinoši par LOK jauno prezidentu biedri ievēlēja Raimondu Lazdiņu, par kura reputācijas riskiem tika ziņots vēl pirms vēlēšanām. Jau nepilnas 48 stundas pēc ievēlēšanas izgāzās Lazdiņa publiski paustā vēlme par LOK prezidenta konsultatīvās padomes izveidi, kurai būtu jākalpo jā pirmajam solim ceļā uz sporta sabiedrības vienošanu.

Uzreiz pēc vēlēšanām Lazdiņš pauda apņēmību, ka Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs būs līdzšinējais LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks, tomēr arī šis plāns nerealizēsies, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Daļēji to apstiprina LOK sniegtās atbildes par Latvijas delegācijas sastāvu. Lazdiņš pēc ievēlēšanas sacīja, ka redz Lejnieku kā delegācijas vadītāju un neplāno nekādas izmaiņas šajā jautājumā. Katras valsts delegācijas vadītāja funkcijas atšķiras, tomēr tās nav tikai reprezentatīvas. Tomēr ierasts, ka valstu delegāciju vadītāji atrodas olimpisko spēļu mājvietā no sākuma līdz beigām. Ja par ikdienas lietām atbildīgi ir katras delegācijas tehniskais personāls, tad delegācijas vadītājs ir pirmā persona saziņā ar Starptautisko olimpisko komiteju (SOK) un olimpisko spēļu rīkotājiem. Ja delegāciju skar kāds skandāls vai rodas kādas problēmas ārpus delegācijas robežām, tad pirmais par to tiek informēts delegācijas vadītājs, kuram arī situācija jārisina.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!