Foto: Publicitātes foto

Par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta vadītāju kļuvis pludmales volejbolists un vairākkārtējs olimpisko spēļu dalībnieks Aleksandrs Samoilovs, kurš darbu ministrijā uzsāks šī gada 10. jūlijā, informēja IZM.

Samoilovs Sporta departamenta vadītāja amatā nomainīs Vladimiru Šteinbergu, kurš šos pienākumus pameta pusgadu pēc stāšanās amatā.

Samoilovs darbam IZM Sporta departamenta vadītāja amatā tika izraudzīts atklātā konkursā, uz kuru kopumā bija pieteikušies 13 pretendenti. IZM savā paziņoumā izceļ Samoilova teicamo reputāciju, kā arī viņa izglītību un darba pieredzi sporta nozarē. Līdzās ievērojamai starptautiskai pieredzei sporta sacensību dalībā un organizēšanā, Samoilovs ieguvis profesionālo maģistra grādu finansēs Banku Augstskolā. Viņš kā pludmales volejbolists trīs reizes pārstāvējis Latviju Olimpiskajās spēlēs, kā arī vairākkārtēji izcīnījis godalgotas vietas Eiropas čempionātos un Pasaules kausos pludmales volejbolā.

"Augstu novērtēju ministrijas aizsāktos nozares transformācijas procesus – veiksmīga sporta politika ne tikai sekmē sportiskos sasniegumus un veicina veselīgu dzīvesveidu, sniedz ekonomisko pienesumu tautsaimniecībai, bet arī spēcina iedzīvotāju patriotismu, spodrina Latvijas tēlu un atpazīstamību pasaulē un paaugstina starptautisko konkurētspēju. Šie bija arī vieni no svarīgākajiem aspektiem, lai pieteiktos ministrijas konkursā. Ar nepacietību gaidu iespēju pievienoties ministrijas komandai, lai kopīgi sasniegtu šos mērķus," uzsvēra pats Samoilovs.

Galvenie Sporta departamenta direktora pienākumi būs nodrošināt sporta politikas veidošanu un īstenošanu, Latvijas nacionālās pozīcijas veidošanu Eiropas Savienības sporta jautājumos un citi. Tāpat direktoram būs jāpārstāv ministrija un tās intereses starptautiskajās organizācijās, institūcijās, darba grupās, komisijās un sanāksmēs atbilstoši amata kompetencei.

"Izglītības un zinātnes ministrija ir gandarīta par konkursa rezultātu, jo sporta nozari valsts pārvaldē vadīs augsta līmeņa savas jomas profesionālis ar nevainojumu reputāciju. Tāpat īpaši uzteicams ir Aleksandra Samoilova redzējums par nepieciešamību ieguldīt bērnu un jauniešu sporta attīstībā un veselīga dzīvesveida popularizēšanā sabiedrībā," norādīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!