Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Pēc avārijas F-1 posmā Baku ielās izveidotajā trasē Karloss Sainss no "Ferrari" un "Red Bull" pilots Serhio Peress bija spiesti pavadīt 20 neveiklas minūtes medicīnas centra telpā, mēģinot saprast, kas šajā epizodē īsti notika.

Jau vēstīts, ka Azerbaidžānas "Grand Prix" 50. aplī ilgstoši trešajā vietā braucošais Peress devās apdzīt priekšā esošo "Ferrari" pilotu Šarlu Leklēru, tomēr viņam pirmajā pagriezienā pa ārmalu šis manevrs neizdevās. Uzreiz cīņā iesaistījās arī Sainss, kurš izmantoja to, ka Peress vairs nav ideālajā trajektorijā un apdzina viņu. Taisnē pēc otrā pagrieziena Peresa un Sainsa vadītās formulas ļoti lēni tuvojās viena otrai, līdz notika sadursme. Līdz ar to abi piloti no sacensībām izstājās, tobrīd atrodoties diezgan drošā trešajā un ceturtajā vietā. Sacensību tiesneši lēma, ka šajā sadursmē abi braucēji ir līdzvainīgi, un tas tika nosaukts par "sacīkšu incidentu".

"Mēs medicīnas centrā neveikli sēdējām viens otram blakus, kamēr mums veica nepieciešamās pārbaudes," medijs "motorsport.com" citēja Sainsa teikto. "Mēs viens uz otru skatījāmies un vaicājām, kas pie velna tur notika? Es teicu, ka nezinu. Es viņam garantēju to, ka neko sliktu neizdarīju, ka nemēģināju viņam braukt virsū. Es nedarīju neko."

"Mums bija šis dialogs, kurā centāmies analizēt, kas īsti notika. Pēc šīm 20 minūtēm mēs pēkšņi sapratām, ka tāds ir sports, citreiz gadās s**i," Sainss turpināja. "Kā mēs abi šādi zaudējām vietu uz pjedestāla? Mums pjedestāls bija teju garantēts."

Sainss uzskata, ka Leklēra riepas jau bija nodilušas, un gan viņš, gan Peress būtu otru "Ferrari" pilotu apdzinuši. "Mēs abi sēdējām un mēģinājām saprast, kā mēs abi nefinišējām pjedestāla pozīcijās?"

Pats Peress norādīja, ka pēc ķiveru novilkšanas gan viņš, gan Sainss apzinājās, ka abi visu salaiduši dēlī.

"Tagad tas viss palicis pagātnē. Tagad ceram, ka mums abiem būs veiksmīga sezonas izskaņa," Peress piebilda. "Mēs veicām nepareizās kustības neīstajā laikā. Šobrīd nav svarīgi, kurš bija vainīgs. Mēs abi palikām ar 0 punktiem, sabojājām abas mašīnas. Tagad tam vairs nav nozīmes, ka pazaudējām vietu uz pjedestāla. Jāpāršķir lappuse."

Lai arī no dažiem kameru rakursiem izskatījās, ka Peress uzreiz pēc avārijas pagrūda Sainsu, tomēr meksikānis to noliedza. Viņš uzsvēra, ka abi esot pietiekami labi draugi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!