Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trīskārtējais F-1 pasaules čempions Makss Verstapens no "Red Bull" komandas par lamuvārdu lietošanu oficiālajā preses konferencē sodīts ar sabiedrisko darbu, un viņš neslēpj, ka šāda veida muļķības viņu ļoti nogurdina un vedina uz domām par karjeras noslēgšanu, raksta medijs "motorsport.com".

Jau vēstīts, ka Singapūras "Grand Prix" nedēļas nogalē lamāšanās tēma bijusi ļoti aktuāla, un Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Mohameds ben Sulajems nāca klajā ar ierosinājumu ierobežot F-1 pilotu lamāšanos sacīkšu laikā.

Jau ceturtdien preses konferences laikā Verstapens nevairījās no "sulīgo" vārdu lietošanas, un viņš savu mašīnu Baku posmā raksturoja ar angļu valodas lamuvārdu, kas sākas ar burtu F. Arī pēc tam viņš nevairījās šī vārda lietošanas. Preses konferences vadītājs viņam par to aizrādīja, līdz Verstapens pateica: "Es atvainojos par savu valodu, taču vai mums tiešām ir pieci vai seši gadi?"

"Red Bull" pilotam piesprieda sabiedrisko darbu, tāpēc viņš preses konferencē sestdien pēc kvalifikācijas, kurā ierindojās otrajā vietā, sniedza ļoti īstas atbildes. Šādi viņš protestēja pret saņemto sodu.

Svētdienas sacensībās Verstapens arī ierindojās otrajā vietā, un viņš atkal preses konferencē garās atbildēs neielaidās. Nīderlandietis atzina, ka līdzīgu situāciju dēļ viņš varētu sākt domāt par savas karjeras noslēgšanu. "Noteikti. Es domāju, ka šāda veida lietas noteikti varētu izšķirt arī manu nākotni," sacīja Verstapens. "Kad tu nevari būt tu pats, tev jātiek galā ar šādām muļķīgām lietām... Es domāju, ka šobrīd esmu tādā karjeras posmā, ka nevēlos visu laiku ar to nodarboties. Tas tiešām ir nogurdinoši."

"Protams, ir lieliski gūt panākumus un uzvarēt sacīkstes un čempionātus, taču pēc tam gribas arī vienkārši labi pavadīt laiku. Mēs, F-1 piloti, smagi strādājam, bet tad ir jātiek galā ar šādām muļķībām," Verstapens turpināja.

Tomēr ne tikai Verstapens ir neapmierināts. Viņš atklāja, ka "Grand Prix" braucēju asociācijas (GPDA) grupu sarakstē piloti viens otru atbalsta. "Kad es uzrakstīju, ka pieņemts lēmums par manis sodīšanu, visi smējās. Citi piloti vaicāja, kas pie velna notiek? Jā, tas ir ļoti, ļoti smieklīgi," skaidroja Verstapens.

GPDA priekšsēdētājs Alekss Vurcs atgādināja, ka bijušais "Haas" komandas vadītājs Ginters Šteiners tika glorificēts par to, cik bieži izmantoja F-vārdu.

"Cik mūžu sabiedriskie darbi būtu jāpiespriež Štaineram?" vaicāja bijušais F-1 pilots Vurcs. ""Netflix" to demonstrēja visai pasaulei, un problēmu nebija. Tagad viņi pēkšņi visu maina."

GPDA savā starpā nolems, kādi varētu būt F-1 braucēju nākamie soļi šajā jautājumā.

"Es domāju, ka pilotiem ir jāļauj izteikties autentiski normas robežās. Protams, izteikumiem nevajadzētu būt personiski aizskarošiem un diskriminējošiem. Man personīgi šķiet, ka šis sods ir pārāk bargs," uzskata Vurcs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!