Foto: Kadrs no video

Latvijas rallija ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis piektdien aizvadīja pirmos trīs ātrumposmus pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Čīlē, taču trešajā ātrumposmā pieļautā kļūda pamatīgi ietekmēja viņa rezultātu.

Kā ziņots, Sesks Čīlē startē ar "M-Sport Ford Puma Rally1" auto ar nehibrīda dzinēju.

Pirmo ātrumposmu (19,72 km) paspēja veikt tikai trīs braucēji – Tjerī Nevils, Ots Tanāks un Sebastjens Ožjē, bet tad tas tika atcelts līdzjutēju drošības dēļ. Skatītāji esot atradušies pārāk tuvu trasei, tāpēc organizatori nolēma neriskēt. Pārējiem pilotiem trasi vajadzēja veikt pārbrauciena tempā, tāpēc rezultāti tika piešķirti. Ožjē uzrādīja ātrāko laiku, bet braucējiem, kuri neveica distanci sporta režīmā, piešķīra rezultātu, kas bija 10,5 sekundes lēnāks.

Otrais ātrumposms bija 13,34 kilometrus garš, un tas aizritēja bez incidentiem, tāpēc pirmo reizi visas mašīnas varēja traukties pilnā ātrumā. Sesks uzrādīja desmito ātrāko laiku, viņš "dopa" uzvarētājam Elfinam Evansam piekāpās 8,4 sekundes, bet tikai 0,1 sekundi zaudēja WRC kopvērtējuma līderim Nevilam.

"Mēs braucām diezgan mierīgi, jo mēģinām vēl visu saprast. Ceļa segums ir diezgan unikāls, visur ir mazi akmeņi. Mēs turpināsim palielināt tempu," pēc otrā ātrumposma sacīja Sesks.

Trešajā ātrumposmā neveiksmi piedzīvoja Ožjē, kurš vienā no pagriezieniem izslīdēja no trases un pārsita aizmugurējo kreiso riteni. Viņš apstājās, lai ar stūrmani veiktu remontdarbus. Tas Ožjē maksāja nepilnas divas minūtes.

Apstāties trases malā un mainīt riepu vajadzēja arī Seskam un Francim, kuri vienā no pagriezieniem izslīdēja pārāk plaši un ietriecās smilšu uzbērumā. Pēc steidzīgās riepas maiņas viņi atgriezās trasē, bet pārāk ātri pabraukt nevarēja. Turklāt trasē viņiem vajadzēja palaist garām divas WRC2 klases mašīnas.

Pēc ātrumposma Sesks norādīja, ka kļūdu pieļāvis nestabilā grants seguma dēļ. Pēc trieciena mašīnai pārsistas divas riepas, taču līdzi bija tikai viens rezerves ritenis. "Tagad esam ķezā," teica latvietis.

Finišā Sesks iebrauca piecas minūtes un 19,9 sekundes aiz ātrumposma uzvarētāja Kalles Rovanperas. Līdz ar to kopvērtējumā latvietis pamatīgi zaudēs ne tikai WRC, bet arī WRC2 klases pilotiem. Piektdien paredzēti vēl trīs ātrumposmi.

Jūnija beigās Seska ekipāža debitēja WRC, Polijas rallijā izcīnot piekto vietu. Jūlijā vēsturē pirmajā WRC posmā Latvijā Sesks bija septītais, vietu uz goda pjedestāla zaudējot vien pēdējā ātrumposmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!