Foto: Publicitātes foto

Starptautiskās Olimpiskā komitejas (SOK) izpildkomiteja piektdien nolēmusi piešķirt pagaidu biedra statusu Starptautiskajai Frīsbija jeb lidojošo šķīvīšu sporta federācijai (WFDF), informē organizācijas mājas lapa.

"WFDF ir strauji augoša organizācija, jauna, kurā novērojama dzimumu līdztiesība un stingra vadība, un tā seko olimpiskajiem ideāliem," teikts SOK izplatītajā paziņojumā. "WFDF ir saņēmusi no SOK izpildkomitejas pagaidu atzīšanu, jo sākusi atbilst atzīšanas procedūras prasībām."

WFDF pārrauga visas frīsbija jeb lidojošo šķīvīšu sporta disciplīnas.

"WFDF priecājas par pievienošanos olimpiskajai saimei un mēs esam gatavi atkal apliecināt savu uzticību sporta ideāliem, kas ierakstīti Olimpiskajā hartā. Mēs cenšamies, lai mūsu "spēles gara" principi laukumā un ārpus tā vienmēr ir atbilduši šiem ideāliem," saka federācijas prezidents Roberts "Nobs" Rauhs. "Mēs pateicamies SOK izpildkomitejai par atbalstu un iedrošināšanu, kā arī mūsu biedriem, valdei un sportistiem par viņu entuziasmu un ticību."


WFDF biedri ir arī Latvija, Lietuva un Igaunija. Kopumā šajā federācijā apvienojušās 53 valstis, bet ASV pārstāvēta ar divām federācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!