Foto: Publicitātes foto
Ar pilnu medaļu komplektu no Polijas atklātā taekvondo čempionāta atgriezušies Latvijas sportisti, kas pārstāv Rīgas klubu "Hansu", informē Latvijas Taekvondo federācija.

Turnīrā piedalījās 700 dalībnieki no 24 valstīm vecumā no 12 gadiem. Dalībnieki tika sadalīti trīs vecuma kategorijās – kadeti, juniori un seniori – un vairākās svara kategorijās.

Pirmā sacensību diena, kurā startēja Jānis Cauņa (svara kategorijā senioriem līdz 80 kg) un Inese Tarvida (svara kategorija juniorēm līdz 46 kg), latviešiem nebija veiksmīga. Lai arī Jānis pirmo cīņu pret poli Janu Bernatu uzvarēja ar rezultātu 8:6, otrajā cīņā viņš cieta smagu zaudējumu pret vēl vienu poli Pjotru Pazinski, kurš šajā svara kategorijā vēlāk kļuva par čempionu. Cauņa turnīrā izcīnīja 5. vietu.

Arī Inese Tarvida izstājās no turnīra, izcīnot 5. vietu, zaudējot šīs svara kategorijas čempionei Patrīcijai Adamkevičai.

Otrā sacensību diena Latvijas sportistiem bija daudz veiksmīgāka. Marija Ivanova, kura startēja svara kategorijā kadetēm līdz 47 kg, izcīnīja 3. vietu, pārliecinoši uzvarot (12:8 un 11:4) divas polietes un pusfinālā zaudējot ukrainietei Anastasijai Korsakai. Ukrainiete finālā pēdējās sekundēs sīvā cīņā izrāva uzvaru pret polieti Viktoriju Stelmažuku.

Grūtākas cīņas bija Imantam Kopjevam, kurš startēja svara kategorijā senioriem līdz 74 kg. Imantam uzvarēt poli (4:2) un baltkrievu (6:3), aizcīnoties līdz finālam, kur par mata tiesu piekāpās norvēģim Janam Bendikam (0:1), izcīnot sudraba medaļu.

Jolanta Tarvida savā svara kategorijā (kadetēm līdz 41 kg) pārliecinoši dominēja, uzvarot četrās no četrām cīņām un izcīnot zelta medaļu. Sīvākā Jolantas cīņa bija ceturdaļfināla cīņa, kurā tikai ar 3:2 pārspēja krievu sportisti, tomēr pārējās cīņās Jolanta bija pārliecinoši spēcīgāka par savām konkurentēm (9:0 astotdaļfinālā, 9:3 pusfinālā un 13:0 finālā).

Kopumā Latvijas sportistiem šis turnīrs noslēdzās veiksmīgi – divas piektās vietas un visa kaluma medaļas. Nākamais turnīrs paredzēts pēc piecām nedēļām Ukrainā, bet Inesei Tarvidai - pēc mēneša Eiropas junioru čempionātā Portugālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!