Foto: Valsts policija

Pagājušā gada 2. novembrī mežā Jelgavas novadā bez dzīvības pazīmēm tika atrasta iepriekšējā dienā bezvēsts prombūtnē izsludinātā 2023. gadā dzimusī Luīze Evertovska, bet viņas māte – 1989. gadā dzimusī Anna Jansone diemžēl aizvien nav atrasta. Valsts policija (VP) ir saņēmusi ekspertīžu rezultātus saistībā ar zīdaiņa nāves cēloni, konstatējot, ka bērns miris no pēkšņās nāves sindroma, portālu "Delfi" informēja policijā.

VP ir saņēmusi ekspertu atzinumu par zīdaiņa nāves iemeslu un konstatēts, ka bērns miris 1. novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma, vardarbības pazīmes nav konstatētas, kā arī organismā nav konstatētas ķīmisku vielu paliekas.

Policija, vaicāta, vai bērns miris mājās, norāda, ka zīdaiņa nāves iestāšanās laiks ir 1.novembrī, aptuveni 24 stundas no zīdaiņa atrašanas brīža. Policijas rīcībā nav informācijas, ka nāve būtu iestājusies jau mājās.

VP aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, kas var noderēt sievietes meklēšanā, sazināties ar policiju. "Aizvien aicinām iedzīvotājus, kuri dodas uz Lielā Ķemeru tīreļa purva apkaimi, pievērst uzmanību, vai šajā vietā neatrodas viena litra tilpuma antifrīza pudeles baltā krāsā. Sazināties ar Valsts policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 67086678 vai 110, vai arī rakstot e-pastu: meklesana@riga.vp.gov.lv," atgādina likumsargi.

Jau ziņots, ka pagājuša gada 1. novembrī VP saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989. gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas meitu – 2023. gadā dzimušo Luīzi Evertovsku. Nākamajā dienā, 2. novembrī, īstenojot mērķtiecīgus meklēšanas pasākumus, policisti mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā diemžēl tika konstatēts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis. Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess, kā ari tika nozīmētas ekspertīzes.

Pazudusī Anna Jansone aizvien nav atrasta. Šobrīd tiek strādāts vairākos virzienos, tiek pārbaudīta informācija. Ņemot vērā laikapstākļus, šobrīd fiziski iespējamā pazušanas vieta netiek pārmeklēta, bet, ja policijas rīcībā esošā informācija norādīs uz tādu nepieciešamību, noteikti uzreiz tiks reaģēts.

Kopš pirmās pazušanas dienas veikti dažādi meklēšanas pasākumi, piesaistot lielus cilvēkresursus. Meklēšanā iesaistījušies gan Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes, gan Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki, Valsts policijas koledžas kadeti, Zemessardze, biedrības bezvests.lv un “K9 SOS”, VUGD un pašvaldības policijas ūdenslīdēji, kā arī, protams, brīvprātīgie un sievietes tuvinieki. Tāpat meklēšanā tika izmantoti tehniskie līdzekļi, piemēram, droni, kā arī Valsts robežsardzes helikopters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!