Foto: Publicitātes foto

No 5. – 7. jūlijam Francijas pilsētā Strasbūrā notiks Eiropas čempionāts regbijā-7 U-18 vecuma grupā. Pirmo reizi elites divīzijā starp divpadsmit Eiropas spēcīgākajām komandām startēs arī Latvija.

Vietu elitē Latvija izcīnīja pērn, kad ierindojās 2. vietā pēc spēka otrajā jeb "Trophy" divīzijā. Toreiz Polijā notikušajā turnīrā pusfinālā izdevās sarūgtināt mājiniekus, bet finālā tikai par viena piezemējuma tiesu nācās atzīt Rumānijas izlases pārākumu.

Tāpat kā pērn, arī šogad komandas galvenais treneris ir Elmārs Šefanovskis. No pērnā gada līderiem arī šogad sastāvā "Livonia" spēlētāji Ruslans Sosnars un Gļebs Vorobjovs, kuri starpsezonā pieredzi un meistarību smēlušies Gruzijā, bet šosezon "Livonia" pieaugušo komandas rindās jau kļuvuši gan par Latvijas čempioniem, gan kausa ieguvējiem regbijā-7.

Visvairāk spēlētāju – četri – ir no regbija kluba "Eleja", pa trim spēlētājiem izlasei sagatavojusi "Baldone/ĶNSS" un "Livonia", tāpat pārstāvniecība ir arī no regbija kluba "Mītava" un "Ežiem". Vienīgais ārzemēs spēlējošais spēlētājs ir Oskars Vītoliņš, kurš ikdienā spēlē Īrijā, "Shannon RFC" klubā.

Apakšgrupā Latvija spēkosies ar mājiniekiem pērnā gadi čempioni Franciju, kā arī Čehiju un Beļģiju, kuras pērn ierindojās attiecīgi sestajā un septītajā vietā.

Turnīru Latvijas izlase sāks piektdien, 5. jūlijā, plkst. 14:50 ar spēli pret Franciju. Dienas otrajā spēlē plkst. 18:28 Latvija mērosies spēkiem ar Čehiju, bet sestdien, 6. jūlijā, plkst. 13:28 duelis ar Beļģijas valstsvienību.

Pēc grupu turnīru aizvadīšanas turpināsies cīņa par vietām. Labākās astoņas komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam un turpinās cīņu par medaļām, bet pārējās četras cīnīsies par vietas saglabāšanu elites divīzijā. Lai saglabātu vietu elitē, jāierindojas vismaz 10. vietā.

Pērn līdzās Francijai uz goda pjedestāla kāpa arī Īrijas un Portugāles valstsvienības.

Visas spēles būs iespējams vērot "Rugby Europe" kanālā "Youtube" vietnē.

Latvijas U18 izlase regbijā-7

Mikus Drošprāts, Dagnis Drošprāts, Daniels Upmalis, Edžus Žvibulis (visi – RK "Eleja"), Gabriels Gustavs Ķirsis, Ulvis Bojarunecs, Rodrigo Ozoliņš (visi – "Baldone/ĶNSS"), Dāvis Gabriels Juškus, Ruslans Sosnars, Gļebs Vorobjovs (visi – "Livonia"), Toms Bobrovskis ("Eži"), Artis Konutis (RK "Mītava"), Oskars Vītoliņš ("Shannon RFC", Īrija).

Galvenais treneris: Elmārs Šefanovskis

Fizioterapeits: Kaspars Jakušs

Menedžeris: Kārlis Vents

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!