Foto: EPA/Scanpix/LETA

Serbijas futbola izlase ceturtdien, 20. jūnijā, C grupas mačā Minhenē nospēlēja 1:1 (0:0) ar Slovēniju, neizšķirtu izraujot vien cīņas pēdējās sekundēs un izvairoties no otrā zaudējuma divās spēlēs.

Slovēnijas labā vārtus guva Žans Karničniks, bet Serbijas valstsvienībā kompensācijas laika piektajā minūtē ar precīzu sitienu izcēlās Luka Jovičs.

Mača ievadā vairāki uzbrukumi pie pretinieku vārtiem padevās slovēņiem, bet Serbijas vārtsargs Predrags Rajkovičs glāba komandu no zaudētiem vārtiem. 25. minūtē Filips Mladenovičs, kurš Slovēnijas uzbrukumu apturēja klupinot pretinieku, nopelnīja dzelteno kartīti.

Savukārt jau pirmā puslaika izskaņā laba veiksmīgs uzbrukums padevās serbiem, kuri no tuvas distances izpildīja vairākus sitienus pa slovēņu vārtiem, taču pretinieki aizsargājās, puslaikam noslēdzoties ar 0:0.

Otrā puslaika izskaņā serbi tika pie vēl vienas dzeltenās kartītes, kuru šoreiz par pretinieka grūdienu ar plecu nopelnīja Saša Lukičs. Pēc spēlētām nepilnām 15 minūtēm otrajā puslaikā Rajokivčs vēlreiz glāba serbus no zaudētiem vārtiem, lēcienā atvairot Slovēnijas uzbrucēja Benjamina Šeško sitienu. Tikmēr 69. minūtē Slovēnijai izdevās rezultatīvi noslēgt pretuzbrukumu, kad pēc Timi Maksa Elšnika piespēles no tuvas distances bumbu Serbijas vārtos raidīja Karničniks, izvirzot vadībā Slovēniju ar 1:0.

Neilgi pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem slovēņi varēja dubultot pārsvaru, kamēr turpinājumā bumbu vairāk pārvaldīja Serbija. Kompensācijas laikā par nesportisku uzvedību dzelteno kartīti nopelnīja Luka Jovičs, kam pāris minūtes vēlāk sekoja arī brīdinājums Mijatam Gačinovičam, bet pretuzbrukumā serbu vārtsargu aizķēra Žans Vipotniks, par pārkāpumu tiekot arī pie dzeltenās kartītes.

Serbi izrāva neizšķirtu tikai kompensācijas laika piektajā minūtē, pēc stūra sitiena izspēles Slovēnijas vārtos bumbu nogādājot Jovičam.

Šajā mačā UEFA delegāts bija Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Arturs Gaidels.

Foto: UEFA

Portāls "Delfi" piedāvāja Slovēnijas un Serbijas mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!