Foto: AFP/Scanpix/LETA

Viena no turnīra favorītēm Anglijas futbola izlase ceturtdien, 20. maijā, Eiropas čempionāta C grupas otrās kārtas mačā nospēlēja 1:1 (1:1) ar Dāniju.

Anglijas izlases labā vārtus guva Herijs Keins, bet Dānijas valstsvienības rindās precīzs sitiens padevās Mortens Hjulmandam

Mača 18. minūtē dāņi neveiksmīgi nospēlēja aizsardzībā un Bukajo Saka piespēlēja bumbu uz vārtu priekšu, kur pēc rikošeta bumba nonāca pie Keina, un viņš viegli raidīja to Dānijas vārtos. Pieredzējušajam uzbrucējam tas bija 64. vārtu guvumu Anglijas izlases rindās. Savukārt 34. minūtē Keins jau kļūdījās piespēlēs savā aizsardzības zonā, bumbai nonākot pie dāņiem, un Hjulmands ar tālu sitienu panāca neizšķirtu.

Otro puslaiku angļi iesāka pasīvi, taču turpinājumā sāka vairāk uzbrukt Dānijas vārtiem. Vispirms pēc tālas piespēles Sakam neizdevās apstrādāt bumbu veiksmīgam sitienam, raidot bumbu pa vārtu tīkliņa malu, bet daļas minūtes vēlāk pa vārtu stabu trāpīja Fils Foudens. Mača izskaņā iniciatīvu jau pārņēma Dānijas futbolisti, izdarot spiedienu uz pretinieku vārtiem, taču neviena no komandām vairs neguva vārtus.

Ceturtdien C apakšgrupā Slovēnijas un Serbijas cīņa noslēdzās neizšķirti -1:1.

C apakšgrupas pirmajās spēlēs Slovēnija un Dānija cīnījās neizšķirti 1:1, savukārt Anglija ar 1:0 uzvarēja Serbiju.

Foto: UEFA

Pēc divām spēļu kārtām C apakšgrupā četri punkti ir Anglijai, pa diviem punktiem ir Dānijai un Slovēnijai, bet vienu punktu izcīnījusi Serbija.

Portāls "Delfi" piedāvāja Dānijas un Anglijas teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!