Foto: LETA

Eiropas futbola čempionāta finālturnīra laikā Rīgā, "Lidl Arena" telpās līdzjutēji var vērot visu spēļu tiešraides, bet katru dienu pirms vakara spēles būs "Euro 2024" studija par un ap futbolu, ko vada Anatolijs Kreipāns.

Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Lidl Arena" piedāvā "Lidl Arena" rīkotās futbola studijas, kas katru spēles dienu būs pirms vakara spēles pulksten 21:15. Pirms "Euro 2024" 22. jūnija vakara spēles starp Beļģiju un Rumāniju "Lidl Arena" studijā Anatolijs Kreipāns sarunājās ar modeli un raidījumu vadītāju Māru Sleju, kura azartiski stāstīja par meitas un dēla lielo kājbumbas azartu JDFS "Alberts" sistēmā.

Māra Sleja sevi realizējusi plašā publiskās jomas spektrā. Viņa vadījusi gan raidījumus televīzijā, gan šobrīd ir pasākumu vadītāja. Saistība ar futbolu izvērtusies visai liela, jo gan meita, gan dēls trenējas futbolā. Māra atzīmēja cik svarīgas ir bērnu futbola vērtības: "Kārlim un Deinai sveiciens. Viņi ir brīnišķīgākie treneri. Ar tādu sirsnību kā viņi ņemas ar bērniem bērniem, es pat neņemos ar tādu sirsnību ar saviem bērniem. Man ir ļoti svarīgas, kādas ir tās vērtības. "Albertā" viņiem sadarbība un cieņa vienam pret otru... "Alberta" treniņos un spēlēs, kad mazajiem ir turnīri, redzi, ka pretinieks nokrīt un sasitās. "Alberta" spēlētāji pieies un paprasīs, vai viss ir kārtībā, nevis skries sist vārtos. Tas ir līdz 12 gadiem. Pēc tam jau liek arī sportu iekšā. Līdz tam tas viss ir ļoti cilvēcīgi."

Meita Māras Slejas ģimenē ir vecākais no bērniem, taču viņu nodarboties ar futbolu pamudināja brāļa piemērs: "Pirmais uz futbolu aizgāja dēls. Viņam bija ļoti liela interese, bet palaidu uz futbolu vēlu. Jo neiešu taču vedāt, kad pats varēs aiziet, tad, lai iet... Tad ar māsu pēc skolas ejam līdzi uz treniņiem. Viņa sāka prasīt, vai arī viņa var iet laukumā. Sarunājām ar treneri, ka viņa var palikt brāļa vecuma grupā. Viņai tur patīk. Viņa tos mazos puikas var apspēlēt. Viņa man stāv aizsardzībā un sit prom bumbas. Ļoti ar viņu lepojos."

"Par sievietēm futbolā, tas ir superīgi, kas šobrīd notiek sieviešu futbolā. Ar kādu atbalstu šobrīd tiek runāts par sieviešu futbolu. Arī ārzemēs slavenības saka, ka sieviešu futbols ir un tas ir jādara. Mainās arī cenu kategorija. Puiši arī saka, ka meitenēm ir jāmaksā vairāk. Šobrīd notiek laba attīstība," sarunā ar Kreipānu atzīmēja Sleja.

"Euro 2024" festivāla laikā "Lidl Arena" telpās iespējams vērot ne tikai visu spēļu tiešraides, bet piedalīties dažādos izklaides pasākumos: telpās būs nodrošināts bērnu stūrītis, iespējams uzspēlēt futbolu bezmaksas laukumos, pieejamas dažādas piepūšamās atrakcijas. "Euro 2024" spēļu vērotājiem iespējams piedalīties prognožu konkursos, kā arī vērot ekspertu studiju ar Anatoliju Kreipānu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!