Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Ungārijas futbola izlases spēlētāja Barnabāša Vargas dzīvība nav apdraudēta pēc smagās sadursmes 2024. gada Eiropas čempionāta A grupas trešās kārtas mačā pret Skotijas valstsvienību.

Ungārijas un Skotijas mača 70. minūtē pēc sadursmes Skotijas izlases soda laukumā cieta vairāki spēlētāji, vissmagāk – Varga, kuram bija nepieciešama maiņa. Laukumā pēc ilgāka pārtraukuma devās medicīnas personāls, un viņiem vajadzēja vairākas minūtes, līdz Vargu izdevās uzcelt uz nestuvēm un nonest no laukuma. Varga tika nogādāts slimnīcā, un viņš esot bijis pie samaņas un spējis komunicēt.

"Vargas dzīvība nav apdraudēta," paziņoja Ungārijas izlases galvenais treneris Marko Rosi. "Viņam tiks veikta operācija un "Euro 2024" turnīrā viņš vairs nevarēs spēlēt."

Kā savā paziņojumā skaidroja Ungārijas Futbola federācija, tad Vargam lauzti vairāki sejas kauli, kā arī viņš guvis smadzeņu satricinājumu "Viņam būs nepieciešama operācija. Visu nakti viņš pavadīja Štutgartes slimnīcā. Visa komanda viņu atbalsta," teikts paziņojumā.

"Tas bija briesmīgi. Bija šausmīgs brīdis redzēt tādu Barnabāšu," sacīja Ungārijas izlases pussargs Rolands Šallai, kuru citēja aģentūra AFP. "Protams, mēs cīnījāmies par viņu atlikušajās 15-20 minūtēs, mēs gribējām uzvarēt par godu viņam, tāpēc esam priecīgi, ka tas izdevās. Uzvaru veltām viņam."

Jau vēstīts, ka Ungārijas izlase svētdien uzvarēja pēdējā A grupas spēlē ar rezultātu 1:0 pārspēja Skotiju un iekļūt izredzes spēlēt astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!