Foto: AP/Scanpix/LETA

Horvātijas futbola izlasei 2024. gada Eiropas futbola čempionāta ("Euro 2024") grupu turnīrs noslēdzās sirdi plosošā veidā, kad kompensācijas laika pēdējās sekundēs tā mačā pret Itāliju tomēr ielaida vārtus. Tas izglāba itāļus, bet horvātus, visticamāk, izslēdza no turnīra. Galvenais treneris Zlatko Daličs uzsvēra, ka tik garš kompensācijas laiks bija absurds, bet Horvātijas futbola zvaigzne Luka Modričs norādīja, ka šoreiz futbols pret viņiem bija nežēlīgs.

Horvātija 2022. gadā Pasaules kausā spēlēja pusfinālā, bet "Euro 2024" tā bija tuvu drošai iekļūšanai astotdaļfinālā. Taču kompensācijas laika astotajā minūtē uz maiņu nākušais Itālijas izlases spēlētājs Matia Dzakanji guva skaistus vārtus un ieveda itāļus turnīra nākamajā kārtā. Daličs uzskata, ka astoņu minūšu ilgs kompensācijas laiks tika piespriests, lai futbola lielvalstij Itālijai dotu lielākas iespējas atspēlēties. Ja situācija būtu pretēja, tad tik ilgs kompensācijas laiks nebūtu bijis.

"Es nezinu, vai bija jāpiešķir astoņas kompensācijas laika minūtes, bet FIFA un UEFA... Mēs esam maza valsts un neviens par mums nedomā, tāpēc mums ir jāiestājas pašiem par sevi," žurnālistiem pēc sāpīgā neizšķirta sacīja Daličs.

Savukārt Horvātijas izlases zvaigzne Luka Modričs nespēja noslēpt savas skumjas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!