Foto: UEFA

2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā jeb "Euro 2024" 25. jūnijā vēlajās vakara C grupas pēdējās kārtas spēlēs netika gūti vārti - Anglija nospēlēja 0:0 ar Slovēniju, bet Dānija cīnījās 0:0 ar Serbiju. Bezvārtu neizšķirti nodrošināja Anglijai uzvaru grupā, bet dāņi un slovēņi iekļuva astotdaļfinālā.

Anglija ar pieciem punktiem uzvarēja C grupā, Dānija beigās ir otrā, bet Slovēnija - trešā. Serbija ar diviem punktiem palika pēdējā un brauks mājup. Interesanti, ka Dānijai un Slovēnijai C grupas noslēgumā bija līdzīgi visi statistikas rādītāji un arī disciplinārā situācija, kas bija viens no papildrādītājiem. Līdz ar to spēkā stājās "Euro 2024" pēdējais papildrādītājs - komandas vieta kvalifikācijas turnīra kopējā vērtējumā. Šajā rādītājā augstāk bija Dānija, kurai tādējādi arī otrā vieta grupā.

Foto: UEFA

Slovēnija tikai otro reizi spēlē Eiropas čempionāta finālturnīrā un pirmo reizi spēlēs "play off".

20.minūtē vārtus guva Bukajo Saka, taču tie netika ieskaitīti, jo aizmugurē atradās Fils Foudens. Divas minūtes vēlāk dzelteno kartīti nopelnīja slovēnis Eriks Janža, kas nozīmēja, ka, Slovēnijas izlasei iekļūstot astotdaļfinālā, viņam mačs būtu jāizlaiž.

Anglija vairāk uzbruka, bet bīstamu momentu pie vārtiem bija maz. Mača kompensācijas laika otrajā minūtē bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī raidīja Kouls Palmers, taču vārtsargs Jans Oblaks bija vietā, bumbu ķerot.

Līdzšinējās sešās savstarpējās spēlēs piecas uzvaras bija izcīnījuši angļi, vienai spēlei beidzoties neizšķirti.

Foto: SofaScore

Vārtus neieraudzīja arī līdzjutēji Minhenē, kur 0:0 nospēlēja Dānija un Serbija.

21.minūtē Kristians Ēriksens no tālienes sita vārtu kreisajā apakšējā stūrī, taču Serbijas vārtsargs Predrags Rajkovičs bumbu atvairīja. 23.minūtē Dānijas stūra sitiena izpildes laikā Jonass Vinds turēja Rajkoviču, abiem kopā ar bumbu iekrītot vārtos. Vārtu guvums netika ieskaitīts. 30.minūtē dzelteno kartīti nopelnīja dānis Mortens Hjulmands, un viņam nākamais mačs, ja Dānija iekļūtu astotdaļfinālā, būtu jāizlaiž.

53.minūtē bumba pabija Dānijas izlases vārtos, taču aizmugures stāvokļa dēļ vārtu guvums netika ieskaitīts.

78.minūtē dāņu soda laukumā krita Aleksandars Mitrovičs, taču tiesnesis pēc videoatkārtojuma noskatīšanās 11 metru sitienu nepiešķīra.

Līdzšinējās trīs savstarpējās spēlēs pārāka bija bijusi Dānijas izlase.

Foto: SofaScore

Portāls "Delfi" piedāvāja spēļu teksta tiešraides.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!