Foto: EPA/Scanpix/LETA

Eiropas čempionātā futbolā trešdien, 26. jūnijā, no turnīra bija spiesta izstāties Ukraina, kas E grupas noslēdzošajā mačā nospēlēja neizšķirti ar Beļģiju, taču tāds pats iznākums bija arī Slovākijas un Rumānijas cīņā.

Beļģijas un Ukrainas cīņa Štutgartē noslēdzās 0:0 (0:0).

Ar bumbu vairāk pirmajā puslaikā bija Beļģija, ukraiņiem atbildot ar pretuzbrukumiem, kuros pietrūka precīza sitiena. 33. minūtē tuvu vārtu guvumam bija Beļģijas komandas pussargs Kevins de Breine, pēc kura brīvsitiena bumba aizlidoja nedaudz garām labajam vārtu stabam. Savukārt 56. minūtē savainojuma dēļ spēli nevarēja turpināt ukraiņu aizsargs Vitālijs Mikoļenko, kura vietā laukumā nāca Oleksandrs Zinčenko.

Tikmēr 73. minūtē Jannika Karasko sitienu vārtu apakšējā kreisajā stūrī atvairīja Ukrainas vārtsargs Anatolijs Trubins. Ukraiņus divi neizšķirti grupas pēdējās kārtas spēlēs neapmierināja, un viņi centās uzbrukt. Divreiz pa vārtiem sita Artems Dovbiks, 79. minūtē no labas pozīcijas sitot bumbu nedaudz garām vārtu labajam stabam. Pēc Ruslana Maļinovska sitiena bumba tika līdz beļģu vārtu līnijai, taču nešķērsoja to, Beļģijas vārtsargam Kūnam Kastēlsam atvairot bumbu. Jau mača kompensācijas laika pirmajā minūtē Georgijs Sudakovs no soda laukuma sita pa vārtiem, taču trāpīja tieši virsū Kastēlsam.

Tikmēr Frankfurtē Rumānija spēlēja 1:1 (1:1) ar Slovākiju, abām komandām sasniedzot astotdaļfinālu.

Cīņas 24. minūtē Jurajs Kucka bumbu no labās laukuma puses nogādāja rumāņu soda laukumā, kur Ondrejs Duda ar galvu raidīja bumbu vārtu labajā stūrī, noķerot vārtsargu Florinu Nicu uz pretkustību - 1:0 Slovākijas labā. Desmit minūtes vēlāk uz sava soda laukuma robežas Dāvids Hancko nogāza Jani Hadži, un tiesnesis pēc videoatkārtojuma noskatīšanās piešķīra 11 metru soda sitienu. To ar sitienu vārtu kreisajā stūrī, vārtsargam lecot pretējā virzienā realizēja Razvans Marins - 1:1. Puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē dzelteno kartīti nopelnīja rumānis Nikusors Banku, kas viņam nozīmēja izlaistu nākamo spēli, ja rumāņi iekļūtu astotdaļfinālā.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām 15 minūtēm sākās lietus. 61. minūtē Razvans Marins sita bumbu vārtu vidū, bet Martins Dūbravka bumbu atsita. Turpinoties uzbrukumam, Deniss Dragušs raidīja bumbu tikai nedaudz virs pārliktņa. Pēc tam 64. minūtē Davids Strelecs sita pa vārtiem, bet Rumānijas izlases vārtsargs Florins Nica ar kreiso kāju bumbu atvairīja.

Spēles turpinājumā abas komandas galveno uzmanību veltīja aizsardzībai, bīstamiem momentiem neveidojoties.

Standings provided by Sofascore

Portāls "Delfi" piedāvāja E grupas noslēdzošās kārtas teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!