Foto: AFP/Scanpix/LETA

Turcijas futbola izlase otrdien, 2. jūlijā, Vācijas pilsētā Leipcigā sasniedza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu, jo astotdaļfināla cīņā ar 2:1 (1:0) pieveica iepriekš turnīrā teicami spēlējušo Austriju.

Turcijas izlases labā divus vārtus iesita aizsargs Merihs Demirals, bet Austrijai vienīgos guva Mihaels Gregoričs.

Jau pirmās minūtes nogalē pēc Ardas Gilera izpildītā stūra sitiena bumba vārtu priekšā skāra austriešus Kristofu Baumgartneru, Štefanu Pošu un vārtsargu Patriku Pencu, līdz atlēca pie Demirala, kurš to raidīja zem zem pārliktņa, gūstot ātrākos vārtus Eiropas čempionātu izslēgšanas turnīra spēlēs, - 1:0 Turcijas labā. Pēc tam 11. minūtē dzelteno kartīti nopelnīja turks Orkuns Kekči, kas nozīmēja izlaistu nākamo maču. 42.minūtē tas pats skāra arī Ismailu Jikseku.

Puslaika kompensācijas laikā Baumgartners raidīja bumbu nedaudz garām Turcijas vārtu labajam stabam. Turpinājumā 51. minūtē pa Turcijas vārtiem no neliela attāluma sita Marko Arnautovičs, taču vārtsargs Merts Ginoks spēja bumbu atvairīt. Savukārt 59. minūtē pēc vēl viena Gilera stūra sitiena no labās puses Demirals ar galvu guva savus otros vārtus mačā. Vārtsargs Pencs ar roku skāra bumbu, taču atvairīt nespēja.

Septiņas minūtes vēlāk austrieši panāca 1:2. Pēc stūra sitiena no labās puses Pošs pie tuvējā vārtsarga laukuma stūra ar galvu pāradresēja bumbu uz tālo vārtu stabu, kur bumbu pustukšos vārtos raidīja Gregoričs. Cīņas 85. minūtē laba iespēja izlīdzināt rezultātu bija Baumgartneram, kurš ar galvu tālu garām vārtu kreisajam stūrim.

Mača kompensācijas laika piektajā minūtē Baumgartners pēc centrējuma soda laukumā ar galvu raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī, taču Ginoks atvairīja bumbu uz stūra sitienu un glāba savu izlasi.

Turcija kļuvusi par noslēdzošo ceturtdaļfinālisti. Cīņu par pusfinālu tā aizvadīs pret Nīderlandi.

Portāls "Delfi" piedāvāja Austrijas un Turcijas spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!