Foto: Edijs Pālens/LETA/LOK

Ja Latvijas 3x3 basketbola izlase, turpinot Parīzes olimpisko spēļu turnīrā spēlēt tik pārliecinoši kā mačā pret Ķīnu, spēs sagādāt daudz grūtību nākamajiem pretiniekiem, sarunā ar aģentūru LETA atzina Latvijas 3x3 basketbola valstsvienības spēlētājs Zigmārs Raimo.

ceturtdien Latvijas 3x3 basketbolisti Raimo, Francis Lācis, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis svinēja trešo uzvaru trīs Parīzes olimpisko spēļu turnīra spēlēs, ar 22:8 sagraujot Ķīnu.

"Patīkami iesākt turnīru ar trīs uzvarām trīs spēlēs. Ja mēs šādi metam metienus un spēlējam aizsardzībā, tad jebkurai komandai būs grūti pret mums spēlēt. Bijām labi sagatavojušies, visu spēli spējām saglabāt tādu līmeni kā gatavojāmies, prieks, ka varam tā aizvadīt mačus," atzina Raimo.

Dienu iepriekš Ķīna, realizējot piecus tālmetienus, ar 21:15 uzvarēja vienu no favorītēm Serbiju, kamēr šodien arī latviešiem izdevās parādīt atzīstamu metienu realizācijas procentu, raidot grozā septiņus no 13 tālmetieniem.

"Tas, kā serbi spēlēja aizsardzībā, un kā mēs spēlējam aizsardzībā - tās ir divas atšķirīgas lietas. Bijām vairāk izpētījuši ķīniešus un metieni, pie kuriem tikām, bija lielākoties ļoti brīvi, un spējām tos realizēt," norādīja basketbolists.

Viņš izcēla, ka pēc ķīniešu mača pret serbiem Latvijas basketbolisti pamainījuši aizsardzību, lai vairāk ierobežotu Ķīnas vienības līderu darbības laukumā.

"Agresīvi spēlējām uz metējiem un mēģinājām vairāk mainīties, lai viņiem nav tik daudz brīvu metienu. Ja kaut ko atdodam aizsardzībā, tad tie ir caurgājieni un sarežģītāki metieni. Tas mums arī izdevās, jo visu spēli bijām fokusēti. Darījām visu tā, kā teica treneris," skaidroja Raimo.

Nākamajā mačā latvieši plkst.00.05 naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika tiksies ar ASV.

"Komanda ir uzbūvēta ap vienu basketbolistu, kurš ir bijušais NBA spēlētājās. Viņi jau sen spēlē kopā un ir viena no labākajām komandām pasaulē," nākamos pretiniekus raksturoja basketbolists.

"Tagad uzticēsimies uz visiem 100% fizioterapeitam Oskaram Urbanovičam. Mums vienkārši jādara tas, ko viņš mums saka. Līdz kādiem sešiem, septiņiem vakarā izslēgsim galvu un atpūtināsim ķermeni, bet tad jau skatīsimies amerikāņu pirmo spēli un izanalizēsim savējo, lai sagatavotos," tālākos dienas plānus atklāja Raimo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!