Foto: Aina Pitrāne
Šis pamatēdiens ir apveltīts ar īpašu maģiju (nu patiesībā kā jau visi vistas gaļas ēdieni – spārniņi, sulīgas krūtiņas, mērcē sutināti šņiņķīši). Zeltaini apceptie pusspārniņi spēs nozust no vakariņu galda zibenīgā ātrumā. Jā, tieši tik ellīgi labi! Recepti iesaka gardēde Aina Pitrāne.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gvistas gaļa1.5 ĒKmilti2 TKkūpināta paprika1 glāzepiens4 gab.ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšaspipari zaļumi eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Bļodā ber miltus, papriku, apmēram 1/3 tējkaroti maltos piparus un tējkaroti sāls. Visas sastāvdaļas samaisa.

2

Ber iekšā vistas gaļu un kārtīgi apviļā.

3

Vistu liek cepties iepriekš uzkarsētā pannā ar eļļu.

4

Cep sākumā uz lielas liesmas, līdz veidojas kraukšķīga garoziņa, tad samazina uz minimumu un turpina cept zem vāka, ik pa laikam apgrozot, kamēr gatavs.

5

Izspiež ķiploku, sagriež smalki zaļumus, pievieno pienu, sāli pēc garšas.

6

Labi izmaisa un, kad vistas gaļa ir gatava, pārlej tai pāri.

7

Sautē 5 – 7 minūtes.

Pasniedz ar kartupeļu biezeni, ko pagatavo, sekojot šīs receptes norādījumiem, un pēc izvēles ar kādiem salātiņiem.

Lai gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!