Salas tipa virsmas lielākā priekšrocība viennozīmīgi ir ērtā darba virsma. Uz tās var ērti gatavot ēdienu, griezt sastāvdaļas, salikt servējamos traukus vai veikt citas virtuvē neiztrūkstošas darbības, kaut vai salikt burciņas, kamēr vārās ievārījumi un tad ļaut tām kompakti atdzist, nenokrāmējot ēdamgaldu vai citas virsmas.
Šādu virsmu visbiežāk izvieto telpas vidū, un tur arī ir labākā vieta, lai izmantotu visas tās priekšrocības, tomēr nelielās virsmas ir pateicīgas ar ērto pārvietošanu uz citām telpas daļām, ja nepieciešams. Piemēram, kā galda pagarinājums vai uzkodu galdiņš viesistabā, ja visas virsmas jau nokrāmētas.
Nelielās salas tipa virsmas ieteicams izvēlēties ar plauktiem apakšā, tad tur varēs salikt dažādus piederumus, kastroļus, papīra salvetes, bet, iznesot virsmu laukā, tas varēs kalpot kā galdiņš, piemēram, pie grila, kur parasti pietrūkst kāda virsma.
Pat nelielā dzīvokļa virtuvē vērts apsvērt domu par šādu mēbeli. To var nolikt pie loga, virtuves iekārtas galā vai pašā telpas viducī, un tai vienmēr atradīs noderīgu pielietojumu. It īpaši reizēs, kad ēdiena gatavotāji telpā ir vairāki, šī būs papildu iespēja kādam rosīties pie virsmas.
Šāda mēbele var būt arī plaukta formātā ar nelielu virsmu, savukārt plaukti apakšā labi izskatīsies, ja tur saliksi pītus grozus.
Piemēram, ja ēdājs ir viens vai divi, šo nelielo virsmu var izmantot arī kā ēdamgaldu. Bet ballīšu reizēs, kad viesi pulcējas virtuvē, kur parasti ir vispatīkamākās sarunas, uz virsmas var salikt uzkodas, glāzes un servēt ēdienu.
Šāda mēbele var būt ar atvērta tipa plauktiem, bet tikpat labi, lai neradītu nekārtīgu iespaidu, izvēlies to ar durtiņām un atvilktnēm. Pie pārvietojamās salas tipa virsmas vajadzētu āķīti vai pakaramo virtuves dvieļiem, priekšautiem un kādu plauktu pavārgrāmatām.
Ja zini, ka šo virsmu nevajadzēs bieži, bet ļoti alksti pēc kā tāda, ierīko to tā, lai nepieciešamajos brīžos to var izbīdīt no virtuves iekārtas.