saldētava
Foto: Shutterstock
Gribētos cerēt, ka katrā saldētavā joprojām ir saglabājušies daudz gardi produkti, no vasaras un pavasara sezonas, ar ko tagad uzņemt vitamīnus. Lai šie vitamīni kvalitatīvāk spētu saglabāties, nepieciešams ik pa laikam atkausēt un iztīrīt saldētavu. Kā to pareizi darīt un kādus līdzekļus izmantot?

Sagatavošanās darbi

Pirms ķeries klāt pie saldētavas atbrīvošanas un tīrīšanas darbiem, sagatavo aukstumizturīgās somas vai kastes, bļodas un traukus. Aukstuma somas nepieciešamas, lai produkti neizkustu, jo atkārtota saldēšana nav ieteicama, savukārt bļodas nepieciešamas, ievietošanai saldētavā, lai izkusušais ledus pilētu tajā. Ja mājās nav pieejamas aukstuma somas un kastes, visus produktus saliec lielākā bļodā, aptin to ar foliju un segām - tādā veidā produkti varēs saglabāties sasaluši vismaz 4-5 stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!