tvaika nosūcējs
Foto: Shutterstock
Tvaika nosūcēju izmantojam katru reizi, kad tiek gatavots ēdiens, taču par taukaino filtru tīrīšanu atceramies daudz retāk. Kādi ir efektīvākie filtru tīrīšanas veidi un kā tos vislabāk tīrīt?

Kad filtri ir noņemti no tvaika nosūcēja, jāsaprot, cik ļoti tie ir netīri un cik daudz izveidojušies tauku nosēdumi. Atkarībā no netīrības pakāpes arī var izvēlēties tīrīšanas veidu.

Ja filtri tiek regulāri tīrīti, tad tajos neuzkrāsies daudz netīrumu, un no tiem varēs viegli atbrīvoties ar karstu, tekošu ūdeni, trauku mazgājamo līdzekli un abrazīvu birsti. Netīrumi vieglāk tiks novērsti, ja filtrus pilnībā iemērks karstā ūdenī uz pāris minūtēm.

Ja ir pieejama liela bļoda vai arī izlietne ir pietiekami dziļa, tad iepildi tajā karstu ūdeni, pievieno etiķi, dzeramo sodu un ļauj filtriem mērcēties 10 minūtes. Pēc tam netīrumi būs vieglāk noberžami.

Ne mazāk efektīvs tīrīšanas paņēmiens ir ar samitrinātu švammi, kam pievienota dzeramā soda. Soda ļoti labi novērš dziļi iesēdušos netīrumus, tāpēc izmanto to arī filtru mazgāšanas procesā.

Netīrākus filtrus nevarēs atbrīvot no taukvielām ne ar mērcēšanu un berzēšanu, šādām situācijām nepieciešams kas efektīvāks. Viens no atklājumiem filtru tīrīšanā ir trauku mazgājamā mašīna. Tāpat kā daudzus traukus ar rokām nemaz nevar tik efektīvi nomazgāt, kā to izdara trauku mazgājamā mašīna, tas pats attiecas arī uz tvaika nosūcēja filtru mazgāšanu. Pievieno trauku mašīnai to pašu mazgāšanas līdzekli, ko izmanto traukiem un ieslēdz ilgāko mazgāšanas režīmu. Šādi var atbrīvoties pat no ļoti dziļiem tauku nosēdumiem filtros. Ja ar pirmo reizi filtri nav izmazgājušies kārtīgi, atkārto mazgāšanas ciklu vēlreiz. Paralēli filtru mazgāšanai, nemazgā traukus. 

Ievēro!

  • Jo biežāk tīrīsi tvaika nosūcēja filtrus, jo vieglāk tīrāmi tie būs.
  • Tvaika nosūcēju ražotāji iesaka filtrus mazgāt ik pēc 8-10 nedēļām, ja tas dienā tiek izmantots vismaz divas stundas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!