Nepieciešamie materiāli:
- PVA līme;
- Īrisa diegi;
- Šokolādes olas;
- Bļoda.
Vispirms balonos ieliec mazās šokolādes oliņas vai citus kārumus papīrīšos, ko vēlies iedabūt diegu olās. Vienā balonā neliec pārāk daudz kārumus, lai tie neveido lielu svaru.
Bļodā lej līmi vai ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Attin diegu un iemērc to līmē vai šķidrumā un atstāj uz mirkli samirkt, bet ārpus bļodas atstāj diega galu, to nevajag iemērkt.
Pa to laiku piepūt balonu tik lielu, cik lielu vēlies diegu olu, un cieši nosien vai sasien galu mezglā.
Turot sauso diega galu pie nosietā balona, sāc tīt samērcēto diegu tā, lai tas cieši pieguļ. Diegu tin tik daudz, cik biezi noklātu vēlies dekorāciju, bet raugies, lai spraugas būtu pietiekami šauras, lai pa tām pēc tam neizkristu paslēptie kārumi.
Piesien sausajam diega galam nelielu posmu diegu, lai to var dekorāciju var iekārt un nožāvēt. Vislabāk diegu olas atstāt nožūt uz nakti.
Tad ar šķērēm vai papīra nazi pārgriez balonu. Pa lielāko spraugu izņem balonu. Ja vēlies, nogriez lieko diegu, bet ar to var diegu olas arī kaut kur iekārt, piemēram, virtenē.
Šīs diegu olas var izkārtot uz palodzes, galda vai izlikt lēzenā traukā kā dekorāciju.
Fantastiski izskatīsies, ja no diegiem izveidotās oliņas salīmēsi vienu pie otras vainaga veidā.
Šādi Lieldienu dekori ļoti labi izskatīsies arī vienkārši izlikti uz galda.