garšvielas burciņas
Foto: Shutterstock
Garšvielām virtuvē vienmēr jābūt pa rokai, lai spētu vajadzības gadījumā uzlabot zupas stiprumu vai deserta saldumu. Nereti mazās burciņas vai paciņas gatavošanas procesā paklīst, kur pagadās, tāpēc apkopojām vienkāršus variantus, kā sāli, piparus un citas garšvielas sakārtot kompakti un parocīgi.

"The kitchn" komanda skaidro, ka vispirms tev jānolemj, kādā formā garšvielas turēsi, kā arī būtu vēlams pieturēties pie viena varianta. Garšvielas var glabāt stikla burciņās ar skrūvējamu vāku, metāla kastītēs vai parastajās paciņās, taču svarīgākais ir izvietojums.

Viens no iespējamiem risinājumiem ir to stiprinājums pie sienas. Saber garšvielas, piemēram, kariju, čili, ingveru un papriku metāla burciņās un stiprini pie brīvās virtuves sienas. Stiprinājumam vari iegādāties magnētiņu, kurš pie atbilstoša metāla turēsies. Ar šāda varianta palīdzību varēsi gan tās viegli noņemt, gan arī turpat atvērt burciņu un iebērt nepieciešamo daudzumu plaukstā. Paturi gan prātā, ka uz burciņas vāka nepieciešams uzrakstīt garšvielas nosaukumus. Šo pašu principu vari izmantot garšvielu kārtojumam ledusskapja malā.

Foto: Shutterstock

Vislabākais variants, protams, ir atvēlēt tikai garšvielām domātu plauktiņu vai atvilktni. Otrajā minētajā gadījumā ir divi varianti, kā atrast nepieciešamo garšvielu – uzrakstīt augšpusē nosaukumu vai uzlikt stikla vāciņu. Problēmas risinājumam vari izmantot arī stikla traukus, kuri formās ir līdzīgi mēģenēm, jo tā palielināsi pārredzamību, kā arī tiks ietaupīta vieta – attiecīgi būs nepieciešama mazāka kastīte, kur tās salikt.

Ja virtuvē ir maz vietas un garšvielas var turēt tikai skapītī, arī plauktos iespējams ieviest pārskatāmu kārtību. Var gadīties, ka kaut kur aizslēpusies ir pat kāda aizmirsta un neizmantota garšvielu paciņa, tāpēc pārkārtošanas procesu sāc ar visu garšvielu izņemšanu ārā, vēsta "Sugru".

Arī šajā gadījumā būtu vēlams garšvielas salikt vienādās burciņās. Talkā tev vajadzētu ņemt plastilīnu vai jebkādu citu materiālu, kurš varētu turēties pie burciņas vāka. Pielīmē katra vāciņa augšpusē izvēlēto materiālu, uzskrūvē vāku un augšpusē pielīmē nākamo garšvielas burciņu, kuras trauks izmēros ir identisks. Šādu "torni" vari veidot tik augstu, cik atļauj tava skapīša izmēri. Lai tiktu klāt nepieciešamajai garšvielai, vienkārši noskrūvē nost vāciņu, kuram līdzi nāks arī pārējās burciņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!