Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien uzvarēja sprinta sacīkstē un arī bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma – Ķīnas "Grand Prix" – kvalifikācijā.

Kvalifikācijā pirmās divas vietas ieņēma "Red Bull" piloti Verstapens un Serhio Peress. Verstapens savu ātrāko apli veica minūtē un 33,660 sekundēm, bet Peress atpalika par 0,322 sekundēm.

Trešo labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza "Aston Martin" pilots Fernando Alonso, kuram sekoja abi "McLaren" pārstāvji Lando Noriss un Oskars Piastri. Sesto un septīto vietu ieņēma "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss, septītais bija Džordžs Rasels ("Mercedes"), bet devītajā un desmitajā pozīcijā ierindojās Niko Hilkenbergs ("Haas") un Valteri Botass ("Alfa Romeo").

Kvalifikācijas otrā daļa uz kādu laiku tika apstādināta pēc tam, kad Sainss nespēja savaldīt savu automašīnu un, ietriecoties reklāmās, noslīdēja no trases, taču pēc tam "Ferrari" pilots atgriezās trasē un sasniedza pietiekoši labu rezultātu, lai nodrošinātu vietu trešajā kvalifikācijas daļā.

Sestdien pirms kvalifikācijas tika aizvadīta sprinta sacīkste, kurā no pirmajām divām vietām startēja Noriss un Lūiss Hamiltons ("Mercedes").

Savukārt Verstapens, startējot no ceturtās vietas, sacīkstes ievadā saskārās ar baterijas problēmām un pirmajos apļos atpalika no līdera vairāk kā divas sekundes, taču sacīkstes vidū viņš kļuva par līderi un nosargāja pirmo pozīciju līdz pat finišam.

Verstapens svinēja pārliecinošu uzvaru un apsteidza otrās vietas ieguvēju Hamiltonu par 13,043 sekundēm, bet Peress piekāpās savam komandas biedram 15,258 sekundes un bija trešais.

Ārpus labākā trijnieka uzreiz palika "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss, kuri ieņēma attiecīgi ceturto un piekto vietu.

Kopvērtējumā līderis ar 85 punktiem ir Verstapens. Ar 70 punktiem viņam seko Peress, bet Leklērs ar 64 punktiem un Sainss ar 59 punktiem ierindojas attiecīgi trešajā un ceturtajā pozīcijā.

Konstruktoru kausā ar 155 punktiem līdere ir "Red Bull", kurai ar 129 punktiem seko "Ferrari".

Sestdien norisināsies sprinta sacīkste un kvalifikācija galvenajai sacīkstei, kas paredzēta svētdien.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!