Foto: F64
Premjers Valdis Dombrovskis ceturtdien pēcpusdienā tiksies ar Eiropas Komisijas ekonomikas un monetāro lietu komisāru Hoakinu Almunju, lai pārrunātu nākamā gada budžeta izstrādi un valdības spēju pildīt starptautiskajiem aizdevējiem dotos solījumus, tajā skaitā ieviest nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) dzīvojamai platībai, ceturtdien ziņo Latvijas Radio.

Tikšanās ar Almunju notiks Briselē, kur ieradies premjers. Dombrovskis intervijā radio atzina, ka Saeimas lēmums noraidīt NĪN dzīvojamai platībai apgrūtinās Latvijas sarunas par starptautiskā aizdevuma turpmāku saņemšanu, kā arī izraisa jautājumus par Tautas partijas (TP) gatavību turpmāk konstruktīvi strādāt.

"Neapšaubāmi tas [ Saeimas ceturtdienas balsojums] apgrūtina sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem par tālākā aizdevuma saņemšanu," intervijā radio pauda premjers, norādot, ka situāciju īpaši nepatīkamu dara fakts, ka šāds Saeimas lēmums pieņemts tikai dažas stundas pirms viņa tikšanās ar Almunju

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka iepriekš Almunja biroja pārstāvji neoficiāli pauduši satraukumu par situāciju Latvijā un valdības spēju pieturēties pie iepriekš izvēlētajiem un ar EK saskaņotajiem finanšu instrumentiem ekonomikas stabilizēšanai.

Saeima ceturtdien ar balsu vairākumu noraidīja valdības iesniegtos grozījumus, kas paredzēja jaunā NĪN ieviešanu. Savukārt valdība iepriekš starptautiskajiem aizdevējiem solījusi, ka šāds nodoklis Latvijā tiks ieviests jau ar nākamo gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!