Foto: Privātais arhīvs

ASV finanšu iestāžu otrā ceturkšņa dati liecina, ka lielie Volstrītas spēlētāji ir ievērojami palielinājuši investīciju apjomus kriptovalūtās. Tostarp Goldman Sachs un Morgan Stanley ziņoja, ka ir iegādājušies Bitcoin spot ETF vairāk nekā 600 miljonu ASV dolāru vērtībā, kas ievērojami pārsniedz ieguldījumu apmērus iepriekšējā ceturksnī.

Saskaņā ar BNY Mellon Ģimeņu biroju investīciju pētījumu 2024 kriptovalūtas tagad veido 5% no ģimenes biroju investīciju portfeļiem. Tostarp 33% ģimenes biroju profesionāļu norāda, ka viņi aktīvi iegulda kriptovalūtās un ir gatavi palielināt savu līdzdalību, savukārt 30% apgalvo, ka viņiem ir ierobežota ekspozīcija vai arī viņi pašlaik vēl tikai pēta šos aktīvus.

Par ieguldījumiem kriptovalūtās arvien aktīvāk interesējas ne vien finanšu sektora institūcijas un profesionāļi, bet arī nefinanšu sektora uzņēmumi, kas kriptovalūtas uzskata ne vien par jaunu investīciju veidu, bet arī par stratēģisku rezervi, kas var uzlabot uzņēmumu finansiālo stāvokli un nodrošināt likviditāti ekonomikas nestabilitātes periodos. Starptautiski pazīstamākie Bitcoin īpašnieki ir MicroStrategy un Block (agrāk Square).

MicroStrategy savas Bitcoin rezerves sāka veidot jau 2020. gadā, veicot pirmo pirkumu 250 miljonu ASV dolāru apmērā. Šobrīd MicroStrategy pieder jau 226 331 BTC, kuru kopējā vērtība ir apmēram 14 miljardi

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!