Šefpavārs Gordons Remzijs - 28
Foto: Publicitātes foto
Britu šefpavāra Gordona Džeimsa Remzija vārds komentārus neprasa. Viņš ir ne tikai izcils un godalgots pavārs un perfekcionists, kas lutinājis daudzu ietekmīgu un pasaulslavenu ļaužu garšu kārpiņas, bet arī uzņēmējs un vairāku restorānu īpašnieks, TV personība, vairāku grāmatu autors un vienkārši harismātiska personība, kura nebaidās izteikt kritiku un arī kādu šerpāku vārdu. Lielbritānijas karaliene Elizabete II viņam par ieguldījumu viesmīlības jomas attīstībā ir pasniegusi Britu Impērijas ordeni.

1966. gada 8. novembrī Skotijā dzimušais Remzijs jaunībā savu karjeru bija iecerējis saistīt ar profesionālo futbolu, taču nopietna trauma šim plānam pielika punktu. Tā nu jauneklis iestājās koledžā, kur apguva viesnīcu menedžmentu, un, visticamāk, nemaz nenojauta, ka, izplēnot sapnim par futbolista karjeru, viņam pavērsies durvis uz neticamiem panākumiem ar sportu pilnīgi nesaistītā jomā. Remzija uzcītība un iedzimtais ķēriens drīz vien atmaksājās, un viņš kulinārijas prasmes mācījies no tādiem izdaudzinātiem franču šefpavāriem kā Alberts Rū, Gajs Savojs un Džoels Robušons.

Pats Remzijs nonākšanu skolā, kas saistīta ar ēdināšanas, viesmīlības un viesnīcu biznesa lietām, savā autobiogrāfijā nodēvējis par pilnīgu nejaušību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!