Ķīnas autoražotājs publicējis īsu videosižetu, kurā parāda, kā tā greznais elektromobilis "Nio ET9" ar viedo šasiju "Sky Ride" burtiski nopurina sniega kārtu no automobiļa virsbūves.

Ķīniešu automobilis sniegu nopurina, līdzīgi kā noskurinās suns – automobiļa virsbūvi aktīvā balstiekārta ātri šūpo no viena sāna uz otru, tādējādi atbrīvojoties no sniega kārtas. Virsbūvi pilnībā nopurināt no sniega gan neizdodas, tomēr vairums sniega masas gan tiek nobirdināts.

Šī progresīvā "Nio ET9" aktīvā balstiekārta ir izstrādāta sadarbībā ar amerikāņu kompāniju "ClearMotion", ko dibinājuši Masačūsetsas tehnoloģiskā institūta absolventi. Šādas sistēmas galvenais elements ir "Activalve" moduļi, kuri reaģē piecās milisekundēs un spēj pievilkt vai izstumt riteni pēc nepieciešamības neatkarīgi vienu no otra.

Neskaitot šo jauno "ballītes triku", aktīvā balstiekārta spēj veikt arī tradicionālos uzdevumus – pielāgot šasijas komfortu atbilstoši tā brīža braukšanas apstākļiem. Balstiekārtas klīrenss ir maināms 90 milimetru diapazonā, turklāt pilnībā nolaist vai pacelt automobiļa virsbūvi iespējams nieka divās sekundēs, uzsver Ķīnas autoražotājs.

"Nio ET9" ir 5,3 metrus garš elektriskais sedans, kas ir šī Ķīnas autoražotāja flagmanis, kuru tas pielīdzina "Mercedes-Maybach" un "Rolls-Royce". Šim elektromobilim, neskaitot progresīvo šasiju, ir vēl 900 voltu arhitektūra, kas tādējādi pārspēj pirmrindniekus "Kia" un "Hyundai" ar viņu 800V sistēmu, kā arī noņemams akumulators.

Ar diviem elektromotoriem aprīkotais "Nio ET9" attīsta 707 zirgspēku jaudu un ir aprīkots ar 120 kWh akumulatoru, kam īpaši ātrā uzlāde ļaušot piecās minūtēs sniedzamību palielināt par iespaidīgiem 255 kilometriem.

"Nio ET9" tirdzniecībā nonāks 2025. gadā, bet pasūtinājumi tiek pieņemti jau šobrīd. Greznā ķīniešu elektromobiļa cena ir no 800 tūkstošiem juaņu jeb no 103 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!