Foto: Privātais arhīvs

"Meitenīt, pasauc kādu puisi, man par šo to jāpakonsultējas," šeit neies krastā. 25 gadus jaunā Patrīcija Greidāne darba dienas aizvada, konsultējot klientus moto veikalā, bet brīvo laiku – skrūvējot savus "Suzuki" motociklus: projekta 1988. gada "Suzuki GSX400F", kas paredzēts tikai Japānas tirgum un janvāra jaunpienācēju 2005. gada "Suzuki SV1000".

Vēl kāds no daiļās dāmas personīgajiem mērķiem – savākt visu kategoriju "burtiņus" savā vadītāja apliecībā. Patlaban lielākā daļa no tiem jau ir, ieskaitot atļauju vadīt atpūtas kuģi, kravas auto un, protams, motociklus bez jaudas ierobežojumiem.

Tētim klēpī stūrēt Ņivu – interese jau no bērnības

Patrīcijai pirmā aizrautība par tehniku uz riteņiem radās bērnībā. "Bērnībā mana dienas labākā daļa bija, kad stāvlaukumā tiku tētim klēpī pastūrēt Ņivu. Es biju meitene, kas nespēlējās ar bārbijām, bet visos svētkos prasīja "Lego" konstruktorus – gan lidmašīnas, gan vilcienus, gan F-1 ar visiem servisa boksiem, gan automašīnas un motociklus. Plauktā goda vietā vienmēr stāvēja mana "Ferrari" mašīnīšu kolekcija," viņa stāsta.

"Ja mājās kaut ko laboja vai būvēja, es biju pirmā klāt un vienmēr biju gatava padot skrūvgriezi, atslēdziņu vai paturēt lukturīti. Tā interese nekur nepazuda arī vēlāk, kad jau pati kā maza meitene laboju virtuves skapītim durvis."

Vēlāk Patrīcija, iedvesmojoties no vecākās māsas, izlēma apgūt programmētājas profesiju, taču ar laiku saprata, ka šis darbs tomēr viņai ir pārāk vienmuļš. "Tad nāca iespēja strādāt autoskolā – darīju daudz un dažādas lietas un bija arī sava daļa tehnikas iesaistes," stāsta jaunā sieviete.

Savākt visus "burtiņus" vadītāja apliecībā

Tieši strādājot autoskolā, Patrīcija nonāca pie sava "mazā dzīves mērķa" – iegūt visu kategoriju burtus vadītājas apliecībā.

18 gadu vecumā viņa tika pie B (vieglie auto) kategorijas, 19 gadu vecumā viņai izdevās nokārtot A2

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!