Lai gan "Kia EV9" nekļuva par Eiropas Gada auto, tas ir visās nozīmēs iespaidīgs un ambiciozs elektriskais apvidnieks. Gabarīti, aprīkojums un parametri ļautu tam sacensties ar divkārt dārgākiem "premium" elektromobiļiem. Studijas "Studio 3B" raidījumā "TV Autoziņu" salīdzinošajā testā "EV9" gan nāksies spēkoties ar mazāku, bet tikpat ambiciozu elektrisko SUV – "Audi SQ8 e-tron Sportback".

"Audi SQ8 e-tron" ambīciju patiešām netrūkst. Skaists un jaudīgs, tas maksā lepnus 134 000 eiro, tātad kādus 40 tūkstošus vairāk par neapšaubāmi monumentālo "Kia EV9". Tiesa gan, mērenāku "Audi Q8 e-tron 55" tagad var nopirkt pat lētāk nekā "Kia EV9" – par 76 900 eiro.

"SQ8 e-tron" ir trīs elektromotori un vairāk nekā 500 zirgspēki. Līdz ar to sniedzamība ir zemāka nekā "Q8 e-tron 55", toties paātrinājums ir 4,5 sekundes līdz simtam. "Kia EV9" savukārt ir pietiekami apjomīgs, lai to droši varētu likt blakus arī "Mercedes-EQS SUV" vai, vislabāk, gaidāmajam "Volvo EX90".

Kā zināms, elektromobiļus vairs nevaram vērtēt tikai pēc sniedzamības, jaudas un uzlādes ātruma. Modernākajiem pieejamas arī dažādas papildus funkcijas, kas ļauj iekļaut automašīnu enerģētiskajā tīklā. Neredzamajos elektromobiļu talantos palīdz orientēties SIA "ETAGO" vadītājs Dainis Tropiņš. Ko dod sprieguma atšķirība 400 voltu apmērā, kāpēc uzlādes kartes jau ir vakardiena un kādai jābūt dārgu elektromobiļu rekuperācijai, atklās šis duelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!