Lai veicinātu elektromobilitāti, atbalstītu videi saudzīgu transportu un noteiktu labākos elektroauto dažādās kategorijās, šī gada maijā tiks dots starts pirmajai elektroauto jomai veltītu pasākumu sērijai "Latvijas E-auto 2024/25".

Tajā būs vairāki posmi – izziņošana, testa braucieniem žūrijai, simpātiju balvas noteikšana un pasākums plašākam sabiedrības lokam tirdzniecības centrā "Spice".

"Latvijas E-auto 2024/25" ideja radusies pirms diviem gadiem, kad studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" uzsāka veidot video rubriku "Megatests". Tajā sānu pie sāna lika dažādus elektriskos spēkratus, kopā ar ekspertiem vērtējot to stiprās un vājās puses. Ja pirmajā elektroauto testā raidījums devās ar desmit spēkratiem, šogad "Latvijas E-auto 2024/25" dalībnieku skaits būs gandrīz vai trīskāršojies.

Šogad žūrijā būs vairāki eksperti, tostarp "Eleport" vadītājs Kārlis Mendziņš, auto inženieris Andris Dambis un LTV žurnālists un raidījuma "Tavs Auto TV" vadītājs Gusts Kikusts. "Šobrīd arī Latvijā ir pietiekami daudz elektrisko mašīnu. Redzam tās uz ielām, it īpaši Rīgas centrā. Tāpēc noteikti pienācis laiks elektriskās mašīnas savā starpā salīdzināt, apzināt to labās un varbūt arī kādas sliktās īpašības," saka Andris Dambis.

Pasākuma noslēgums un apbalvošanas ceremonija paredzēta Rīgas Motormuzejā šī gada oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!