"Volvo" ir otra visiecienītākā lietoto automobiļu marka Latvijā, piekāpjoties tikai vācu BMW. Lai kāds tanks nešķistu ar izcilību drošībā saistītā zviedru marka, laika zobs un ziemā iesālītie autoceļi visu saliek pa plauktiņiem – 18 gadus pa mūsu ceļiem braucis "Volvo" var izrūsēt tā, ka tur pat vairs nav ko metināt.

Šādu eksemplāru – no 2006. gada Latvijā brauktu "Volvo XC70" universāli – parādījis soctīklos populārais automehāniķis Juris Popovs (t.s. Autospecu Jurka). Kāds klients viņam šo automobili atvedis uz pilnu apkopi – metināšanu un pretrūsas apstrādi. Tomēr nedaudz pajaucot šo auto, atklājies, ka tas sarūsējis tiktāl, ka tur vairs nav jēgas ko metināt.

Vizuāli automobiļa virsbūves paneļi no ārpuses izskatās tā, it kā viss būtu kārtībā, tomēr noņemot dekoratīvos paneļus un riteņu arku plastmasas paspārņus, atklājas patiesā aina: zem dekoratīvajiem paneļiem esošais virsbūves metāls ir viscaur izrūsējis un kļuvis plānāks – to var salauzt vienkārši ar pirkstiem. Ar caurumiem izrūsējuši ir abi sliekšņi, visas riteņu arkas klāj rūsas poras, kurām uzsitot ar āmurīti, veidosies caurumi. "It kā žurkas būtu caurumus izgrauzušas," baiso ainu apraksta Autospecu Jurka.

"Ja plāno pirkt Latvijā 15 vai 20 gadus brauktu "Volvo", tad tas nebūs perspektīvs pirkums. Tāds auto no apakšas izskatās ļoti skumji," norāda pieredzējušais automehāniķis, kurš klientu mēģinās pārliecināt šo auto neremontēt, bet mainīt uz kādu citu – jaunāku.

"Nevajag tik vecus "Volvo" pirkt! Pat 2012. gada "XC90" apvidniekam jau ir jāmetina sliekšņi. Bet, ja "Volvo" ir vēl vecāks par 2010. gadu, tad tas viss izskatās, kā šajā video," skaidro Juris Popovs, kurš aicina ne tikai nepirkt vecus "Volvo", bet vispār Latvijā ilgi brauktus auto.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !