Fоtо: Publicitātes foto

Pēc spraigas Latvijas Jauno automehāniķu konkursa "Young Car Mechanic" trešās, noslēdzošās kārtas noskaidrots šā gada Latvijas finālists, kas dosies Latviju pārstāvēt Jauno automehāniķu konkursa starptautiskajā finālā.

Uzņēmuma "Inter Cars Latvija" organizētā konkursa "Young Car Mechanick" uzvarētājs ir Smiltenes tehnikuma audzēknis Egīls Ausējs, viņu skoloja un izglītoja pedagogs Zigmunds Valters.

"Tagad obligāti ir jāgatavojas starptautiskajam finālam – izmantošu arī visas papildu apmācības, ko nodrošinās organizatori "Inter Cars Latvija", un, protams, arī savs laiks jāiegulda, lai uzlabotu zināšanas un iemaņas," pauž Ausējs, Smiltenes tehnikuma audzēknis.

Otrās vietas ieguvējs ir LBTU Malnavas koledžas pārstāvis Raitis Ormanis (pedagogs – Arturs Vorkalis), bet godpilnajā trešajā vietā ierindojies Jelgavas Tehnikuma audzēknis Helmuts Dučkens (pedagogs – Aivars Granskis).

Kopumā konkursa trešajā kārtā piedalījās 11 jaunie censoņi no desmit Latvijas tehniskajām skolām.

Konkursa pirmajā kārtā Latvijā reģistrējās 413 dalībnieki no visām 16 Latvijas tehniskajām skolām, bet otrajā kārtā piedalījās jau 64 labākie topošie automehāniķi.

Konkursa uzvarētājs Ausējs pārstāvēs Latviju konkursa starptautiskajā finālā, kas šogad notiks Lietuvā. Tajā sacentīsies desmit konkursa dalībvalstu uzvarētāji – topošie automehāniķi no Bulgārijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Ungārijas, Slovākijas, Rumānijas, Grieķijas un Horvātijas. Kopumā starptautiski konkursa pirmo kārtu uzsāka 6200 tehnisko skolu jaunie mehāniķi, pārstāvot vairāk nekā 460 mācību iestādes.

"Konkursantu zināšanas un spējas ar katru gadu pieaug, un arī jaunieši, kas izvēlas šo profesiju, lielākoties kļūst arvien motivētāki. Šis ir arī viens no "Young Car Mechanic" konkursa virsmērķiem – ne tikai iepazīstināt jauniešus ar jaunākajām tehnoloģijām, veicināt pedagogu zināšanu apmaiņu un tīklošanos, bet arī celt automehāniķa profesijas prestižu un kvalitāti kopumā," stāsta konkursa organizators, "Inter Cars Latvija" pārstāvis Armands Umbraško.

Latvijas finālā piedalījās jaunieši no Aizkraukles profesionālās vidusskolas, Jelgavas tehnikuma, Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma, Latgales Industriālā tehnikuma, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Malnavas koledžas, Rīgas Tehniskās koledžas, Smiltenes tehnikuma un Vidzemes Tehnoloģiju un Dizaina tehnikuma.

Latvijā konkurss norisinās jau 17. gadu. No Latvijas piedalās pilnīgi visas tehniskās skolas, kas māca jaunos automehāniķus – tādas Latvijā patlaban ir 16. Katru gadu konkursa starptautiskais fināls notiek citā valstī, un šogad tā būs Lietuva. Konkursa starptautiskais fināls iepriekš ir noticis arī Ungārijā, Polijā un citur.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !