Latvijas tirgū nonācis jaunās paaudzes "Škoda Kodiaq" apvidus automobilis. Studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" ar to ceļā devās kopā ar Gundaru Āboliņu, kurš vairāk nekā 20 gadus darbojas Jaunajā Rīgas teātrī, bet vēl daudz senāk ir pazīstams kā izcils aktieri gan uz dažādu teātru skatuvēm, gan uz kinoekrāniem.

Astoņu gadu laikā, kad tika ražota iepriekšējā "Škoda Kodiaq" paaudze, tas pamanījās iekarot daudzu pircēju sirdis. Ilgu laiku tas ir bijis piektais visvairāk pārdotais modelis Latvijas jauno auto tirgū, un šogad līdz šim pat otrajā pozīcijā.

Kā jau mūsdienās ierasts – jaunais kļuvis lielāks un robustāks gan pēc radiatora dekoratīvā režģa, gan kopējā tēla. Jaunais "Kodiaq" ir garāks par sešiem centimetriem (un tas īpaši ir jūtams salonā), ar jaudīgiem "LED Matrix" lukturiem un plašu dzinēju klāstu.

Turklāt "Kodiaq" joprojām piedāvā plašu dzinēju paleti – gan benzīna, gan dīzeļa. Mazākajiem no tiem ir 150 ZS, savukārt TOP versijām 204 ZS. Īpaši vērts izcelt spraudņa (plug-in) hibrīda versiju, kurā apvienots 1,5 litru, 150 ZS benzīna turbopūtes dzinējs ar elektromotoru, un šī spēka iekārta 100% elektrorežīmā ļauj veikt vairāk nekā 100 km ar vienu uzlādi. Tas savukārt nozīmē, ka ikdienā ir visai liela iespēja dzinēju nemaz neiedarbināt. Bet, dodoties tālākā ceļā, nebūs jāuztraucas par uzlādes iespējām ceļā. Spraudņa hibrīda akumulatora ietilpība ir 25,7 kWh, un tas atbalsta ātro uzlādi līdz 50 kW. Šādi auto bateriju no 10-80% iespējams uzlādēt 25 minūtēs.

Ne viegls bezceļš, ne meža stigas, ne mūsmājās tik bieži sastopamie grants ceļi īpaši nebojā jaunā "Kodiaq" omu. Starp citu, jaudīgākais dīzelis un benzīnnieks pieejami arī ar pilnpiedziņu. Raidījuma testa auto aprīkots ar divlitru dīzeļdzinēju, kas attīsta 193 ZS jaudu, tam ir pilnpiedziņa, bet, pateicoties ekonomiskajam motoram, ar pilnu tvertni tas spēj mērot vairāk nekā 1000 km.

Sēdekļa regulēšanas diapazons ir gana plašs, arī stūresrats regulējams augstumā un dziļumā vajadzīgā diapazonā. Un jā – viedie slēdži: te apvienota mehāniska vadība un apaļš krāsu displejs ar pielāgojamu funkciju indikatoru. Taču jaunās tehnoloģijas piedalās arī citur – "Kodiaq" integrēts pat "ChatGPT" mākslīgā intelekta tērzēšanas robots balss asistentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!