Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Šajā nedēļas nogalē, 15. un 16. jūnijā, starptautiskajā lidostā "Liepājā" norisināsies Baltijas starptautiskais aviācijas šovs, kas pulcēs vairāk nekā 10 tūkstošus apmeklētāju, kurus izklaidēs Eiropas labākie aviošovu dalībnieki no vairāk nekā deviņām valstīm ar kaujas iznīcinātājiem, helikopteriem, akrobātiskajām lidmašīnām, kaskadieru trikiem un iespaidīgiem uguns bumbu sprādzieniem uz zemes.

Pirmo reizi aviošovā Baltijas valstīs notiks "Air Masters Cup Freestyle Aerobatics Series" sacensības, kurās par galveno balvu sacentīsies labākie pasaules piloti. Sestdien notiks kvalifikācijas posms, bet pašas sacensības norisināsies svētdien. Starp savu dalību apstiprinājušajiem pilotiem ir tādas superzvaigznes kā Petrs Kopfšteins (Čehija), Igoris Lobanovs (Lietuva), Melanī Astla (Francija), Ārons Delju (Austrālija) un citi.

Vēl starp dalībniekiem Portugāles Gaisa spēku divi iznīcinātāji F-16 sestdien demonstrēs formācijas lidojums.

Dubults šovs arī no Vācijas Gaisa spēkiem ar divu "Eurofighter" iznīcinātāju priekšnesumu, kā arī solo priekšnesumi ar "Saab Gripen" iznīcinātājiem no Čehijas un Zviedrijas Gaisa spēkiem.

Pirmo reizi Baltijā – "Royal Air Force Falcons" izpletņlēcēju komanda no Lielbritānijas veiks galvu reibinošus trikus gaisā kopā ar dūmu efektiem. Komandu pavadīs lielākais lidaparāts aviošovā – "Airbus A400M Atlas" kravas lidmašīna, kas kalpos kā komandas lēcienu platforma.

Programmā arī nervus kutinoši kaskadieru triki no Lietuvas – Jurijs Ustimovs un Andrjus Sklandrjus mēģinās ar lidmašīnu nolaisties uz braucoša mikroautobusa jumta.

Šovā piedalīsies arī lidsabiedrība "airBaltic" – abās pasākuma dienās apmeklētājiem būs iespēja satikt lidsabiedrības pārstāvjus un uzzināt vairāk par uzņēmumu un tā piedāvātajām darba iespējām. Turklāt "airBaltic Pilotu akadēmija", kuras praktisko nodarbību telpas atrodas Liepājas lidostā, informēs par studiju piedāvājumu. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja nofotografēties īpašajā "airBaltic Planies NFT" lidmodelī. Vienlaikus aviošovā piedalīsies jaunākais "airBaltic Pilotu akadēmijas" flotes jaunākais lidaparāts – "DA40" viena dzinēja lidmašīna, ko rotā īpašs "Planies" krāsojums.

Plānots, ka labvēlīgu laikapstākļu gadījumā "airBaltic Pilotu akadēmijas" instruktori veiks formācijas lidojumu ar "Diamond DA42" un "Diamond DA40" lidmašīnām, kuras izmanto akadēmijas ikdienas lidojumu apmācībai.

Aviošova programma abās dienās norisināsies no pulksten 11 līdz 17, ieeja pasākuma jau no pulksten 10. Ieejas biļešu cenas ir no 18 eiro, bet bērniem līdz astoņu gadu vecumam ieskaitot ieeja ir bez maksas.

Fotoreportāža no iepriekšējā gada Baltijas aviošova:

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!