Pauls Timrots kopā ar Valsts policiju un Ceļu satiksmes drošības direkcijas inspektoriem devās transportlīdzekļu tehniskās apskates reidā Rīgā.

Šādā reidā četras policijas ekipāžas satiksmē lūko pēc transportlīdzekļiem, kuri varētu neatbilst tehniskās apskates prasībām, aptur tās un eskortē uz stāvvietu pie Rīgas Motormuzeja, kur atrodas arī CSDD galvenā ēka, kur tad laukumā tehniskie inspektori pārbauda aizdomīgo transportlīdzekli atbilstoši ikgadējās tehniskās apskates prasībām.

Rīgā šādi tehniskās apskates reidi notiek vismaz katru otro nedēļu, bet Latvijā kopumā – gandrīz katru dienu.

Visbiežāk policistu uzmanību piesaista motocikli ar īpaši skaļu izplūdes sistēmu, kā arī drifta būtgribuļu automobiļi, īpaši jau BMW markas.

Arī šajā reidā tika apturēts kāds jaunietis ar pavecu BMW 3. sērijas automobili, kuram uzstādīts izpūtējs, kas ir pārdesmit centimetrus ārpus virsbūves gabarītiem, kā arī aizmugurējie lukturi ir aplīmēti ar "stilīgām" baltām uzlīmes strēmelēm.

Tāpat tika apturēts kāds paštaisīts motocikls: pēc dokumentiem tas ir viens modelis, bet dabā – pavisam kas cits, kas samontēts no ķīniešu, japāņu un "Jawa" detaļām.

Šī reida pirmās pusotras stundas laikā pieciem apturētajiem autobraucējiem tika anulēta tehniskā apskate, kā arī vienam motociklam tika konstatēta motora izplūdes sistēma, kas rada vairāk nekā 100 decibelu troksni. Bet vēl viens motocikls tika apturēts un tam konstatēta pilnīgi plika priekšējā riepa.

Īpaši izcēlās trīs BMW markas automobiļi – vienam bija pilnīgi plikas riepas, bet vēl diviem bija pārāk skaļš izpūtējs un arī nodilušas riepas.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !