Jāņu dienā, 24. jūnijā, Valsts policija rīkoja alkohola reibuma pārbaudes reidu Rīgā, Gustava Zemgala gatvē abos virzienos apturot satiksmi – katram autovadītājam bija jāiepūš alkometrā.

Šajā reidā policijai līdzi devās arī "Latvijas Televīzija" un pamanīja, ka kāds "Volvo" autovadītājs, priekšā pamanījis policijas reidu, apstājās brauktuves malā un pārsēdās aizmugurējā sēdeklī. Policisti pieskrēja pie šī automobiļa un pārbaudē konstatēja, ka "Volvo" vadītāja izelpā ir 0,82 promiles alkohola.

"Volvo" vadītājs atzina, ka Līgo vakarā bija dzēris, bet uzskata, ka ir pietiekami izgulējies un reibumu nejūtot. Tomēr policijas alkometrs autovadītāja izelpā uzrāda 0,82 promiles. Rezultātā policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu.

Šajā divas stundas ilgušajā reidā tika apturēts arī kāds BMW vadītājs, kura izelpā fiksētas 0,67 promiles alkohola. Atšķirībā no iepriekšminētā "Volvo" vadītāja BMW braucējs no policijas neizvairījās, bet nekādus komentārus par to, kāpēc pie stūres sēdies reibumā, nesniedza.

Līgo dienā tika pārbaudīti vairāk nekā 9000 autovadītāju, no kuriem alkohola reibumā bija 20, bet no tiem 15 – vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā, kas paredz kriminālatbildību un transportlīdzekļa konfiskāciju. Jāņu dienas pirmajā pusē bijuši tikai trīs tādi gadījumi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!