Foto: Privātais arhīvs

Elektromobiļu tehnoloģiju uzlabošana, sniedzamības palielināšana ar vienu uzlādi un infrastruktūras attīstība. Pēc speciālistu domām, tie ir būtiskākie apstākļi, kas var mudināt arvien vairāk autobraucēju atteikties no iekšdedzes spēkratiem un pāriet uz elektromobiļiem. Elektriskajiem automobiļiem pilsētā jau ir vairākas priekšrocības salīdzinājumā ar iekšdedzes dzinēju automašīnām. Bet vai ir vērts braukt ar elektromobili garos ceļojumos – vai tas būtu gana ērti?

Uzlādē ātrāk

Pazīstamais Lietuvas ceļotājs un žurnāla "Auto Bild Lietuva" redaktors Vitolds Miļus pavasarī ar elektromobili "Kia EV6 GT" sacentās ar vilcienu no Viļņas uz Krakovu. Maršruts bija aptuveni 800 kilometru vienā virzienā. Auto entuziastam ne tikai izdevās apsteigt vilcienu, bet arī vēlreiz pārliecināties, ka garš brauciens vairs nav lielas rūpes ar tam piemērotu elektromobili.

Foto: Privātais arhīvs

Miļus, kas vismaz vairākas reizes gadā dodas līdzīgos piedzīvojumiem bagātos braucienos ar elektromobiļiem, pat nemēģina noliegt, ka gari braucieni ar dīzeļdzinēju aprīkotā automobilī tomēr var būt ātrāki. Tomēr būtiskākais ir tas, ka tiem, kuri ikdienā brauc ar elektroauto un ik pa laikam dodas garākos ceļojumos, brīvdienām vairs nav nepieciešams rezerves automobilis ar iekšdedzes dzinēju.

"Infrastruktūras apstākļi un paši automašīnu modeļi mainās tik strauji uz labu, ka arvien pieaugošajam elektromobiļu vadītāju skaitam vienkārši vairs nav lielu izaicinājumu garajos braucienos. Pārējais ir atkarīgs tikai no autovadītāja uzvedības un izvēlēm," norāda Miļus.

Arvien lielāks skaits elektromobiļu ir aprīkoti ar ātrās uzlādes tehnoloģiju. Piemēram, viņa izvēlētajam

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!