Foto: Shutterstock

Latvijas kravas auto vadītāji šajā nedēļas nogalē, 13. jūlijā pulcēsies Engurē, lai piedalītos jau otrajā ikgadējā kravas auto saietā. Šogad pasākumā piedalīsies gandrīz četrkārt vairāk dalībnieku nekā pērn, kas apliecina ne tikai pieprasījumu pēc šāda veida pasākuma, bet arī tā straujo kļūšanu par nozīmīgu notikumu, kas veicina kravas auto vadītāju kopienas saliedētību un attīstību.

"Dalībai pasākumā esam saņēmuši vairāk nekā 115 pieteikumus, taču teritoriālās ierobežotības dēļ šogad pasākumā uzņemsim 80 dalībniekus. Vairums no vadītājiem ir no Latvijas, taču aptuveni 10 kravas automašīnas būs no Baltijas kaimiņvalstīm, kā arī dažas no Slovākijas un Zviedrijas. Šogad, kad kravas auto saietā piedalīsies gandrīz četrkārt vairāk dalībnieku nekā 2023. gadā, kad piedalījās 22 dalībnieki, varam droši teikt, ka šāds pasākums ir ne tikai vēlams, bet arī nepieciešams, lai veicinātu Latvijas kravas auto vadītāju kopienas izaugsmi un saliedētību," komentē biedrības "Latvijas kravas auto vadītāju klubs" valdes priekšsēdētājs Uldis Grīnvalds.

Kravas auto saiets ir lielākais kravas auto vadītāju pasākums Latvijā, kas jau otro gadu norisināsies jūlija otrajā sestdienā Jūras svētku jeb Zvejnieksvētku laikā. Lai gan daudzi vadītāji lielāko dienas daļu pavada pie stūres, pasākums piedāvā iespēju tiem satikties Engurē, savā starpā dalīties ar pieredzes stāstiem, pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, kā arī iesaistīties Engures pagasta rīkotajās Zvejnieksvētku aktivitātēs.

Zvejnieksvētki Engurē šogad priecēs apmeklētājus ar plašu pasākuma programmu, kas ietver gan sportiskas aktivitātes pieaugušajiem, gan arī dažādas izklaides iespējas jaunākajiem svētku apmeklētājiem. Turpat Engures stadionā, kur visas dienas garumā varēs aplūkot kravas automašīnas, vakarā svētkus ieskandinās tādas grupas kā "The Sound Poets", "Pērkons", "Sudden Lights" un "Singapūras Satīns". Par lustīgu atmosfēru līdz rīta gaismai rūpēsies grupa "Tandēms trijatā".

Dalībniekiem pasākuma laikā ir iespēja ne tikai satikties ar savas nozares speciālistiem un atpūsties, bet arī piedalīties īpašā kravas auto parādē pa Engures ielām, kas savu kulmināciju sagaida vietējā stadionā. Savukārt stadionā paredzēts, ka kravas auto vadītāji demonstrēs savus spēkratus un piedalīsies dažādās aktivitātēs. Papildu dalībniekiem ir iespēja dalīties ar nozares jaunumiem un dalīties pieredzē ar savas nozares profesionāļiem. Pasākuma noslēgumu sagaida koncerts, kas nodrošina relaksējošu dienas noslēgumu un iespēju atpūsties pirms nākamās darba nedēļas sākuma.

"Saprotam, ka esam divu gadu laikā pārauguši Engures stadionu, kas nozīmē to, ka meklēsim iespējas pasākumu vērst plašumā – vairāk dalībnieku, vairāk atbalstītāju un vairāk aktivitāšu, kas sekmētu sabiedrības interesi un izpratni par profesiju un tās niansēm, kā arī palīdzētu uzlabot savstarpējo cieņu starp visiem satiksmes dalībniekiem – gan lieliem, gan maziem," komentē biedrības "Latvijas kravas auto vadītāju klubs" projektu vadītājs Kārlis Vezis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!