Modernizētais elektromobilis "Volkswagen ID.4" ir kļuvis krietni jaudīgāks un, kas pirmajā mirklī šķiet nesavienojami ar jau iepriekšminēto, arī krietni taupīgāks. Studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" ar šo automobili devās izmēģinājuma braucienā ar Janu Duļevsku.

Nemaz tik sen nebija tie laiki, kad, izmēģinot sērijveida "kompaktniekus" sportiskākajās modifikācijās, runājām par dzinējiem, kuru jauda labi ja sasniedza 200 ZS. Piemēram, otrās paaudzes "VW Golf GTI" 16 vārstu versijā bija vien 136 zirgspēki, bet piektajā paaudzē tā jauda bija izaugusi jau līdz 200 ZS. Lai sasniegtu 100 km/h, tam bija vajadzīgas 7,2 sekundes, bet tik un tā mūsu atmiņās šie auto ir palikuši kā īsteni spridzekļi.

Foto: Kadrs no video

Tad nu lūk, šim vizuāli "nevainīgajam jēriņam" – "VW ID.4" – standarta aprīkojumā ir 286 ZS jauda un 545 Nm liels griezes moments, kas tiek novadīts uz aizmugurējiem riteņiem. Pateicoties motora novietojumam uz aizmugurējās ass un bateriju blokam, kas atrodas zem grīdas, auto ir perfekts izsvarojums un zems smaguma centrs. Līdz ar to tas ir gana stabils pagriezienos, un tā gaita ir vairāk nekā komfortabla. Un jā, ja alkstat pēc vēl lielākas jaudas un labākas saķeres, tad "ID.4" dārgākajā versijā ir 340 ZS un visu riteņu piedziņa.

Raidījumā redzamais testa auto "ID.4 Pro Performance" maksā 51 230 eiro. Turklāt no šīs summas, ja izmanto valsts atbalstu elektroauto iegādei privātpersonām, vēl iespējams atņemt 4500 eiro.

Viens no lielākajiem atjauninātā "ID.4" ieguvumiem ir jaunais 286 ZS elektromotors. Pateicoties tā zemajam elektrības patēriņam, ar šo auto ar vienu uzlādi (pēc rūpnīcas datiem) iespējams veikt līdz pat 550 km garas distances. Reālajā dzīvē šie dati nedaudz atšķirsies, bet tik un tā tie būs gana iespaidīgi – ap 360 līdz 520 km. Faktiskais nobraucamais attālums reālos apstākļos mainās atkarībā no braukšanas stila, ātruma, komforta aprīkojuma vai palīgaprīkojuma izmantošanas, vides temperatūras un pasažieru skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!